Patrik Liljestrand fortsätter som tränare i IFK Skövde ytterligare två år

2016-03-29, kl 22:13 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Patrik Liljestrand fortsätter som tränare i IFK Skövde ytterligare två år

Patrik Liljestrand fortsätter som huvudtränare i IFK Skövde.

Patrik Liljestrand fortsätter som huvudtränare i IFK Skövde Handboll. I samband med denna elitseriesäsongs sista hemmamatch i Arena Skövde offentliggjorde IFK Skövde att Patrik skrivit kontrakt för ytterligare två år.
– Jag trivs väldigt bra med både spelare och föreningen och har hela tiden haft ambitionen att fortsätta detta lagbygge, sade Patrik i samband med matchen mot Sävehof.
Oavsett hur det går i sista omgången av elitserien väntar kvalspel för IFK Skövde för att fortsätta i elitserien. Motståndare i en kvalserie om bäst av fem matcher blir Lindesberg eller OV Helsingborg.
– Vi har förebrett oss på kval under den senaste tiden och hoppas givetvis att vi ska klara detta, säger Patrik som oavsett utgången i kvalet fortsätter i klubben.
Från IFK Skövde känns det givetvis bra att tränarfrågan för de kommande säsongerna är löst redan nu.
– Patrik har skaffat sig stort förtroende och det känns mycket bra att vi kan bygga vidare på detta, säger sportchef Leif Olsson.

Från Uddevalla till Polen…
Patrik har Kroppskultur i Uddevalla som moderklubb. Som målvakt firade han stora triumfer i Ystad där det blev SM-guld med Ystads IF 1992 och han var också med och tog OS-silver i Barcelona samma år.
Utlandsäventyret inleddes med en treårsperiod i Norge där han representerade både Stord och Drammen. Därefter blev det många tränarår i Tyskland. 1,5 år som assisterande tränare till Ola Lindgren i HSG Nordhorn följdes av TV Emsdetten som han tränade både åren 2004-08 och 2011-13. Patrik tog som tränare upp Emsdetten i tyska Bundesliga. Ett tag var han även i TuS N-Lübecke innan utlandsdelen avslutades med två år i polska NMC Powell Zabrze där det blev tredjeplaceringar i högsta ligan båda åren.
Patrik bor med sin familj i Ystad.