Nyfiken på – Klas Johansson, materialförvaltare

2017-05-29, kl 11:28 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Nyfiken på – Klas Johansson, materialförvaltare

Ni har säkert sett honom i samband med IFK Skövdes matcher. Mannen som rör sig bland spelare och ledare och som ser till att vattenflaskorna är fyllda lika väl som att all utrustning är som den ska. Det är Klas Johansson vi pratar om – materialförvaltare för A-laget sedan några år tillbaka.
– Jag är en riktig handbollsnörd och då är naturligtvis det här uppdraget enormt roligt, säger Klas när vi pratar med honom under ett träningspass i Arena Skövde.

Handboll har alltid varit sporten nummer ett för Klas. Han insåg tidigt att han själv inte skulle bli någon stjärna så därför lät han sig nöja med att följa sporten från läktarplats.
– Det började väl ordentligt på 90-talet och hur många matcher det blivit sedan dess finns det ingen räkning på, säger Klas med ett leende.

Mycket handlade det om att följa systerns båda grabbar i olika lag, men naturligtvis har A-lagets matcher alltid haft stor plats.
– IFK har alltid varit klubben i mitt hjärta.

Därför var det inte så svårt att tacka ja när frågan kom om Klas ville hjälpa till som ”materialare.”
– Det gällde först att hoppa in extra för Roland Dahlstrand, men sedan fick jag ta över hela ansvaret och det har jag verkligen inte ångrat.

 

Först på plats…

Klas är med vid de flesta träningar och matcher. Det handlar om att vara först på plats och sedan är det nog också så att Klas nästan alltid är siste man som lämnar omklädningsrummet…
Det gäller förstås att materialet ska vara i bra skick. Det handlar till exempel om att de rätta kläderna är finns där, att vattenflaskorna är fyllda och att bollarna är tvättade och fina.
– Kaffet måste också vara klart.

Vid matcher ska matchdräkterna vara upphängda, rätt dryck och frukt finnas till hands och matchbollarna vara klara.
När det gäller bortamatcher gäller det inte glömma något.
– Man lastar ju in prylar i bussen som det skulle handla om en långresa till främmande land.

Några större missar har det heller inte blivit under åren. Klisterburkarna kom inte med en gång vid ett bortamöte med Ricoh.
– Men det löste sig med hjälp från kollegan i Ricoh.

”Goa” killar

Klas har mycket positivt att säga om spelarna som han ser som riktiga kompisar.
– Jag har ingen speciell favorit utan respekterar alla fullt ut.

När man pratar med ledare och spelare i IFK lyfts Klas fram på ett mycket fint sätt.
– Klas är en klippa och dessutom go´ gubbe, säger Klas Wahlström.

Tränarkollegan Patrik Liljestrand tycker att Klas kanske är den allra viktigaste av alla i truppen.
– Det är tack vare honom allt flyter så bra runt om laget. Det blir aldrig anledning till något gnäll när Klas håller i trådarna.

Axel Magnusson gör sig till tolk för spelarna.
– Va´ kul att ni uppmärksammar Klas. Han är värd allt beröm, säger Axel när han tar emot en välfylld vattenflaska.

 

Bengt Andersson