Värdegrunden viktig i storsatsning hos IFK

2017-06-07, kl 8:00 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Värdegrunden viktig i storsatsning hos IFK

Ett omfattande värdegrundsarbete är igång hos IFK Skövde Handboll och när det blir säsongsstart är det tänkt att en handlingsplan ska finnas klar. Den ska ge stöd och information till alla i föreningen, från barnen i bollskolan och upp till medlemmarna i styrelsen.

– Det är viktigt att vi identifierar de viktiga värden som föreningen står för och förmedlar dem till alla som på olika sätt är engagerade i IFK, säger Åsa Carlberg som är styrelsens representant i arbetet med att modernisera och aktualisera värdegrundsarbetet.

I Blå tråden har föreningens medlemmar tidigare haft stöd och hjälp i föreningsarbetet. Efter ett beslut i styrelsen i vintras kom arbetet igång med att få till stånd ett modernt värdegrundsarbete för framtiden.

Ungdomsansvarige Mikael ”Smule” Samuelsson, har en ledande roll i arbetet med att utforma det som ska bli till en handlingsplan för hela föreningen.

– Vi samarbetar med SISU och Handbollsförbundet och håller på att arbeta fram en handlingsplan för hur vi ska kommunicera vårt budskap ut i föreningen, berättar han.

I det nya värdegrundsarbetet finns förstås kvar de fundament som föreningen alltid stått för, till exempel ärlighet, antimobbning och strikt drogpolitik. Men i det moderna samhället handlar det också om att arbeta med integration och att vara en aktiv del i vårt samhälle.

Innan allt är klart ska styrelsen spika den handlingsplan som just nu arbetas fram. Den kommer innefatta klara regler för hur informationen om föreningens värdegrund ska kommuniceras.

– Givetvis blir det annorlunda beroende på vilka grupper vi vänder oss till. Seniorspelarna kommer få en mer ingående information medan de minsta barnen får veta klubbens policy via sina ledare, säger Smule.