IFK träningsspelar i Mariestad

2017-08-07, kl 10:00 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för IFK träningsspelar i Mariestad

Träningsmatchandet inför elitseriestarten ser riktigt intressant ut för IFK Skövde HK:s del. Inte minst blir mötet med elitseriekollegan Ricoh lördagen den 12 augusti spännande. Den matchen kommer nämligen att spelas i Mariestad.
– Det känns bra att få visa upp handboll på högsta nivå även i grannstäderna, säger marknadsansvarige Niclas Börjesson i IFK.

I Mariestad ser man fram emot den här matchen.
– Vi är verkligen glada över att IFK valt det här upplägget och ska göra allt för att det ska bli en festlig tillställning, säger Mattias Andersson i Mariestads AIF.

MAIF bedriver ett intensivt arbete för att få ungdomar att få upp ögonen för handboll.
– Jag brinner för den här sporten och vi försöker på många sätt att få fler att välja handboll. Här är konkurrensen hård från i första hand ishockeyn och innebandyn, men vi ger oss inte, säger Mattias övertygande.

Från MAIF gläds man åt samarbetet med IFK Skövde. Ett ungdomslag (pojkar födda -02) tränade en del tillsammans med samma årgång i IFK förra säsongen och Mattias hoppas på fortsättning.
– Men först ska vi göra allt för att publik, och inte minst ungdomar, kommer och ser matchen den 12 augusti, säger MAIF-ledaren.

Bengt Andersson

Först ut är dock träningsmatchen mot Aranäs HK. Matchen spelas i Aranäshallen i Kungsbacka och har avkast kl. 18.00.

Se hela spelschemat här