Snabb revansch för IFK – Säker seger mot Ricoh

2017-08-12, kl 19:21 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Snabb revansch för IFK – Säker seger mot Ricoh

IFK Skövde handboll tog snabbt revansch efter fredagens förlust mot Hallby. I säsongens tredje träningsmatch på lördagseftermiddagen blev det en säker seger mot elitkollegan Ricoh, där segersiffrorna skrevs till 25-21 (13-10). Det var ett taggat IFK som kom till Mariestad och tog ledningen direkt för att sen aldrig släppa den ifrån sig. Såväl IFK som Ricoh är inne i en tung träningsperiod inför starten av Handbollsligan om ett par veckor. Ändå kunde IFK-tränaren Patrik Liljestrand pusta ut efter matchen och ge sina spelare en eloge för det stabila försvarsspelet.
– Det var ett helt annat lag idag och vi spelade samlat och riktigt bra bakåt. Det fanns vilja och go i laget och det var skönt att se efter gårdagens klena insats, sa Liljestrand.

Matchen började med tre raka ledningsmål från IFK. I målet, med bra understöd av försvaret, svarade lagets nya målvakt, Marcus Holmén, för några fina räddningar och IFK gick på några minuter upp till en 6-2-ledning. Sen verkade det som om det roliga skulle ta slut och Ricoh närmade sig med stormsteg. Laget kom dock aldrig närmare än till ett måls underläge innan IFK tog ny fart och kunde avsluta första halvlek med en tremålsledning.

Patrik Liljestrand bytte frisk på bänken och alla spelare fick möjlighet att visa upp sig. Noterbart är också att IFK hade tio olika målskyttar. Målvakterna Marcus Holmén och Mikael Andersson spelade var sin halvlek och här kan man prata om målvaktskamp. Båda gjorde en utmärkt insats och svarade för nio respektive tio räddningar i sina respektive halvlekar.

Annars var det veteranerna Kristian Svensson och Rasmus Wremer som angav tonen och visade att det fortfarande finns mycket spring kvar i de benen. Wremer fick för övrigt helt välförtjänt priset som matchens lirare. Tre av IFK:s juniorer, Edvin Aspenbäck, Anton Ullman och Axel Dahlman, fick visa upp sig och hade speltid nog för att visa att de vill vara med och konkurrera om platserna i truppen. En ny spelare i IFK är mittsexan Axel Franzén som gjorde två mål och spelade på ett sätt som bådar gott för framtiden.

I Ricoh var det spelfördelaren Henrik Olsson som svarade för en gedigen insats och fick priset som matchens lirare. Hans inspel var både precisa och spektakulära och han hade en stor roll i bortalagets anfallsspel.

Målskyttar:
IFK Skövde: Rasmus Wremer 6 (1 straff), Kristian Svensson 4, Christopher Hedberg 4 (1 straff), Alfred Ehn 4, Axel Franzén 2, Anton Ullman, Axel Magnusson, Adam Samuelsson, Max Broman och Edvin Aspenbäck 1 var.

Ricoh: Andreas Lang 4, Henrik Olsson 4, Jesper Linnéll 3, Patrik Lindblad 2, Andreas Windahl 2, Jørgen Landgraff Vegsund 2, Wictor Bernhager, Zlacko Pavicevic, Tobias Rosengren, Ola Peweik 1 var.

Annika Andersson

Bildtexter
Målvakterna Marcus Holmén och Michael Andersson noterades för många fina räddningar när de vaktade målet var sin halvlek mot Ricoh.
Foto: Bengt Andersson

Anton Ullman, Edvin Aspenbäck och Axel Franzén kom alla med i målprotokollet i IFK:s vinstmatch mot Ricoh.
Foto: Bengt Andersson