IFK Skövde lånar spelare från Sävehof. Wedberg junior i pappa Roberts moderklubb

2017-10-09, kl 15:00 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för IFK Skövde lånar spelare från Sävehof. Wedberg junior i pappa Roberts moderklubb

18-årige Gustaf Wedberg från IK Sävehof kommer att ingå i IFK Skövde HK:s trupp med omedelbar verkan. Gustaf kommer att vara utlånad från Sävehof under en begränsad tid i höst.

-Det känns fantastiskt kul at få testa sina krafter i Skövde, säger Gustaf som gör sin första träning med IFK på måndagen.

Det är det akuta skadeläget i IFK Skövde som har aktualiserat den här utlåningen av Sävehofspelaren. Christopher ”Totte” Hedberg skadades vid mötet med just Sävehof den 30 september och får räkna med rehab ytterligare ett antal veckor. Sedan tidigare har IFK dessutom flera spelare som är på skadelistan ett tag till.

Gustaf Wedberg är som Christopher Hedberg högersexa – en position i Sävehof där det råder hård konkurrens och Gustaf har inte fått någon speltid i  A-laget under säsongsupptakten.

-Det känns bra att Gustaf ansluter till oss och detta är ju en fördel för alla parter. Vi kompletterar truppen och Gustaf kan få speltid för att utvecklas ytterligare, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand.

 

I pappas fotspår..

Gustaf är son till Sävehofs tränare Robert Wedberg. ”Robban” är som bekant fostrad i IFK Skövde där han debuterade i A-laget redan som 16-åring och blev kvar till 22 års ålder då han flyttade till Göteborg för studier och Sävehof blev hans klubb.

-Det känns förstås lite extra att få vara med i IFK Skövde med tanke på pappas historia i klubben. Vi har ju släkt här också så det har alltid varit lite extra med Skövde, säger Gustaf som kan komma att debutera redan på onsdag få IFK möter Ystads IF på bortaplan.

Gustaf har Sävehof som moderklubb. Under pojkåren spelade han oftast högernia, men efter hand har det blivit positionen som högersex som gällt.

-Jag känner att jag trivs allra bäst på kanten, säger Gustaf.

 

Bengt Andersson