Storförlust mot Ystads IF

2017-10-11, kl 21:05 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Storförlust mot Ystads IF

Det blev en tuff och ganska dyster kväll för IFK Skövde när Ystads IF på bortaplan stod på programmet på onsdagskvällen. Det blev skånsk seger med hela 34-21 (16-10) och frånsett inledningen var IFK egentligen aldrig nära hemmalaget.
Ystad lade grunden till segern under en period i första halvlek där IFK-arna missade alla avslut, alternativt att Anders Persson i hemmamålet tog allt. Ystad gick nämligen från 3-3 till ledning med 11-3. Efter en mållös IFK-period på mer än tio minuter och åtta raka Ystadsmål var matchen i praktiken över.
-Vi vinner inte kamperna i försvaret och gör inte vårt jobb framåt, summerar en besviken Endrit Abdullahi matchen för C More efter slutsignalen.

Aldrig nära
Ystad ledde med sex bollar i halvtid, men IFK kom lite närmare strax efter paus. Efter 17-13 på anslagstavlan ökade dock Ystad sakta men säkert ledningen och vann alltså till slut med hela 13 bollars marginal.
Det är bara att bryta ihop och komma igen, som Per Elofsson sa en gång i tiden. Möjlighet till revansch kommer redan på söndag då Eskilstuna Guif gästar Arena Skövde.
Det finns väl ändå en del att ta med sig från detta möte i Skåne. Petter Andersson kom in i målet och ersatte Michal Andersson efter en kvart. Petter gjorde en del riktigt bra räddningar. Totalt hade ändå Ystadsmålvakterna 51 i räddningsprocent mot IFK:s 23 och då kan naturligtvis matchen inte sluta mer än på ett sätt.
Endrit Abdullahi och Max Broman fick mer speltid än på länge och gjorde verkligen så gott de kunde. I övrigt är det säkert många i IFK som satsar på revansch när Guif väntar på söndag.

Ystad topplag
Ystad är definitivt ett topplag den här säsongen. Anders Persson i mål i sådan form som denna kväll är en av Handbollsligans bättre målvakter. Hampus Andersson har blommat ut stort i höst och nu fick Linus Andersson på andra kanten fylla på i andra halvlek på samma sätt. Nya tränaren Jerry Hallbäck har fått större fart i Ystadsspelet och det ger givetvis resultat.
-Vi tränar mycket på snabbhet i alla faser och det känns förstås bra när det nu ger resultat, säger fyramålsskytten Linus Andersson efter matchen.

Målgörare Ystad IF: Hampus Andersson 7 (1), Emil Hansson 5, Lukas Sandell 5, Linus Andersson 4, Kim Andersson 3, Carl Löfström 2, Erik Forsell Schefvert 2, Jesper Gustafsson 2, Alexander Borgstedt, Jeppe Kragh Simonsen, Jonathan Svensson och Ludvig Hallbäck ett vardera.

Målgörare IFK Skövde: Alfred Ehn 4(1), Max Broman 3, Felix Kasch 3, Axel Magnusson 3, Endrit Abdullahi 3, Adam Samuelsson 2, Jack Thulin 1, Kristian Svensson 1, Rasmus Wremer (1).

Bengt Andersson