Autokaross i Floby ny huvudsponsor för IFK Skövde

2017-11-07, kl 8:00 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Autokaross i Floby ny huvudsponsor för IFK Skövde

Patrik Kåhre är koncernchef och VD för Autokaross i Floby, ett skaraborgsföretag i stark medvind. Från och med i höst tillhör företaget i en exklusiv skara företag som är huvudsponsorer för IFK Skövde Handboll. Varför det blivit så har företagsledaren Patrik Kåhre enkla svar på:

– IFK Skövde handboll har varit mitt lag i alla tider. Idrott är en viktig del av mitt aktiva liv. Handboll är en sport med sina taktiska, strategiska upplägg med kombination av tufft spel, men rak och ärlig. Den för fram idrottens bästa sidor och skapar laganda, gemenskap och moral. För mitt företag är det dessutom viktigt att vara en del av idrotten i Skaraborg med att stötta föreningen och vara en del av utvecklingen. När IFK Skövde på lördag spelar höstens tvåkronasmatch mot Sävehof blev Autokaross i Floby också det hundrade företag som sponsrar matchen med en tvåkrona per insläppt åskådare.

– Vi är glada och tacksamma för att få Autokaross i Floby som en samarbetspartner till oss. Att företaget då dessutom blev det hundrade som tecknade sig för tvåkronan är förstås extra roligt, säger IFK:s marknadschef Niclas Börjesson.

100 är också en siffra som börjar cirkulera hos Autokaross i Floby. Nästa år är det nämligen dags för företaget att fira sitt 100-årsjubileum och det i en tid när verksamheten går bättre än någonsin förr.

Tre produktionsorter
Företaget har verksamhet på tre platser i Sverige. Förutom vid huvudkontoret i Floby finns Autokaross i Vellinge utanför Malmö och i Södertälje. I Floby finns idag 85 anställda och på de andra orterna ytterligare 25. Omsättningen är idag 170 miljoner men planerna är stora och syftar till att öka omsättningen till 250 miljoner. Det innebär förstås också en utökning av personalen.

Påbyggnader
Autokaross är marknadsledande vad gäller påbyggnader av chassin till olika lätta lastfordon. Kunden kan beställa skåp, kåpor, flak eller inredning för att på så sätt erhålla ett fordon som är anpassat till ett särskilt ändamål. Det kan handla om transportbilar av olika slag eller bilar som utrustas med en specifik inredning och yttre tillbehör för t.ex. servicearbete på kraftnät. Ett växande segment är isolerade skåpbilar för distribution av livsmedel. Chassierna levereras från de stora biltillverkarna i Europa och Autokaross tillverkar och monterar sedan såväl påbyggnaden som utrustningen på fordonet.

Annika Andersson