Stor dramatik i slutsekunden när HK Skövde kryssade mot HP Tibro

2017-11-08, kl 22:15 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Stor dramatik i slutsekunden när HK Skövde kryssade mot HP Tibro

Matchen var jämn inledningsvis, och lagen följdes åt till 8-8 efter 17 minuter. Miguel Mbumba hade varit lyckad i skyttet så långt i hemmalaget, men därefter blev han punktmarkerad då gästerna ändrade sitt försvarsspel. Samtidigt storspelade Anel Alagic i Tibros mål, och i halvtid hade HK Skövde tappat till underläge med 10-16.

I andra halvlek kom u-laget ut som ett nytt lag, försvarsspel blev aggressivare, Pål Ahlmark gjorde flera fina räddningar och man kröp närmare och närmare i målprotokollet. Edvin Gustavsson och Anton Ullman hittade luckorna i Tibros försvarsspel, och efter 51 minuter var det utjämnat till 22-22. Då gjorde Tibro två raka mål, och hemmalaget fick på nytt jaga.

HK Skövde vägrade att ge upp, med 40 sekunder kvar att spela hade man på nytt vänt till 28-27 och hade chansen att avgöra. Avslutet missades dock, Tibro tog timeout och kvitterade sedan med åtta sekunder kvar.

Hemmalaget gjorde ett snabbt avkast mot tomt mål som täcktes av Tibro och rullade sakta in i mål, och det rådde diskussioner om huruvida tiden var slut eller inte, och om det skulle bli straff eller inte. Det blev det till slut inte, och matchen slutade därmed 28-28.

Matchfakta:

HK Skövde – HP Tibro 28-28 (10-16)

Målskyttar:

HK Skövde: Edvin Gustavsson 7, Miguel Mbumba 6, Anton Ullman 6, Lukas Nyman 5, Albin Rosén 3, Axel Dahlman 1.

HP Tibro: Isak Nero 6, David Samuelsson 6, Axel Påhlsson 6, Isak Svensson 2, Joakim Henberg 2 (1), Petter Henrysson 2, Semir Crnalic 1, Philip Pettersson 1, Jacob Broborg 1, Hampus Karlsson 1.

Utvisningar:

HK Skövde: 1×2 min

HP Tibro: 1×2 min

Domare: Andreas Bood, Filip Svensson.