Elvamålsvinst för Sävehof inför storpublik

2017-11-11, kl 19:17 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Elvamålsvinst för Sävehof inför storpublik

Arena Skövde var i det närmaste fullsatt (2 326 personer) vid lördagens möte i handbollsligan mellan IFK Skövde och IK Sävehof. Stödet från storpubliken hjälpte dock inte IFK utan det blev istället till sist en storvinst med 33-22 (14-9) för Partillegänget.

Första halvlek bjöd på riktigt bra handboll, men Sävehof kunde dra ifrån efter hand mycket tack vare strålande målvaktsspel av Per Sandström. Han tog inte mindre än 19 bollar de första 30 minuterna och kom totalt upp i 55 i räddningsprocent.

-Att förlora med elva mål känns givetvis tungt. Jag tycker ändå att vi stundtals gjorde bra ifrån oss och det var ett stort steg framåt jämfört med matchen mot Ricoh senast, summerade IFK-tränaren Patrik Liljestrand.

Partillecoachen Robert Wedberg var av förklarliga skäl mycket nöjd.

-Jag tycker att vi genomförde matchen strålande och det här var nog vår bästa insats för säsongen, tyckte Robert som fick dela platsen vid presskonferensen med sonen Gustaf – en situation som kändes lite konstig både för far och son.

Gustaf blev som bekant utlånad från Sävehof till IFK när Christopher Hedberg blev skadad mot just Sävehof tidigare i höst. Gustaf har fått mer och mer speltid och gjorde nu sin bästa match i IFK-tröjan. Fyra mål på sex avslut från kanten blev det också.

-Precis innan måste jag erkänna att det kändes lite pirrigt. Jag har mött de här killarna under många träningspass och i korridorerna. När det väl kom igång var det dock som vilken match som helst. Att få spela och bidra är kul, men när vi förlorar så här stort är det ändå surt, sade Gustaf .

 

Fyra mål bakom som närmast

Sävehofs halvtidsledning med fem mål kändes ändå inte som det var helt avgjort inför andra akten. Närmare än fyra mål bakom kom dock aldrig IFK och mot slutet rann det iväg ordentligt.

-Ett tag hade jag känslan att vi skulle kunna göra match av det här, men när vi inte fick utdelning var det kanske inte så konstigt att det blev så stora siffror mot slutet, sade Patrik Liljestrand.

 

Sandströms dag

Matchens store aktör var Sävehofsmålvakten Per Sandström.

-Jag är självklart nöjd men måste också poängtera att vårt försvarsspel var mycket bra idag, sade Per aningen blygsamt.

Att han fick priset som matchens lirare hos gästerna var ett självklart val. Gustaf Wedberg fick motsvarande pris i hemmalaget. Femmålskytten Rasmus Wremer belönades också i hemmalaget.

För Joakim Larsson i Sävehof var detta en speciell match. ´”Jocke” är ju IFK-are och hamnade i Sävehof när han inför säsongen återvände till svensk handboll efter åren i Tyskland.

-Jag trivs väldigt bra i Sävehof. Det är ungefär samma klubbfilosofi som i Skövde. Det har varit lite trögt i början av serien för oss, men den här gången stämde det mesta.

I IFK sakandes återigen både Adam Samuelsson, Felix Kasch och ”Totte” Hedberg på grund av skador.

-Naturligtvis trist men vi måste koncentrera oss på de som kan spela, sade Patrik Liljestrand.

Målgörare Skövde: Rasmus Wremer 5, Alfred Ehn 5, Gustaf Wedberg 4, Kristian Svenson 3, Jack Thurin 2, Axel Franzén 2 och Max Broman 1.

Sävehof: Viktor Ottosson 8, William Bogojevic 4, Jonathan Edvardsson 4, Gzim Salihi 4, Viktor Rohdin 2, Oskar Sunnerfeldt 2, Jonas Larholm 2, Vetle Eck Aga 2, Sebastian Karlsson 2, Joakim Larsson, Henrik Johansson och Eric Westergren ett vardera.

 

Bengt Andersson