Femteplats i Sverigecupen för Västergötland

2017-11-13, kl 8:00 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Ungdom | Kommentarer inaktiverade för Femteplats i Sverigecupen för Västergötland

I helgen, 10-12 november, spelades Sverigecupen i Nyköping. Sverigecupen är en distriktslagsturnering där lag från hela Sverige möts och Västergötland hade givetvis med ett lag där många blåvita spelare representerade IFK.

Västergötland blandade och gav resultatmässigt. I det första gruppspelet, som spelades på fredagen och lördagsmorgonen, slutade man två i en trelagsgrupp med bara en poäng.

På lördagseftermiddagen var det gruppspel två som gällde och här gick det bättre. Efter vinster mot Bohuslän-Dal och Östergötland hade man vunnit gruppen och fick göra upp om platserna 5-8.

Den första matchen mot Stockholm Röd vann man med uddamålet, 23-22. Detta innebar att Västergötland-laget fick spela om 5-6 plats. Där väntade ännu en nagelbitare mot Göteborg Blå. Det blev återigen vinst med uddamålet, 20-19, och Västgötarna slutade därmed på en 5:e plats.

Dessa killar från IFK var med i helgens Sverigecup:
Kalle Sääf Fredriksson
Erik Carlberg
Adam Ljungkvist
William Elovsson
Alvin Sirén
Gustav Frackiewicz
Isak Green
Elias Karlsson
Lucas Gustafsson
Viktor Siem
Tobias Jangelid
Melker Hård

Här kan ni läsa mer om helgens resultat