Stark insats räckte inte mot Lugi

2017-12-01, kl 21:41 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Stark insats räckte inte mot Lugi

IFK Skövde gjorde en riktigt stark insats i Sparbanken Skåne Arena i Lund på fredagskvällen. Ändå blev det hemmalaget Lugi som stod som segrare med 28-26 (12-13) inför 1170 åskådare.
– Visst gör vi en stark insats men jag är mycket besviken över att domarna inte gav oss chansen när vi så när jagade ikapp i slutskedet, sade IFK-tränaren Patrik Liljestrand efter matchen.

Bra första halvlek
Inledningsvis följdes lagen åt, men ganska snart blev det gästerna som var i ledning, vid flera tillfällen med tre måls marginal. Mot slutet av första akten kom Lugi närmare, men det var ändå IFK som helt rättvist var i pausledning.
Lugi började andra halvlek med tre raka mål. De blåvita gav dock aldrig upp, men efter 17-17 var det Lugi som fram till slutet var i ledning. Vid ställningen 27-26 skakades dock hemmalaget och med lite flyt – och inte hemmavänliga domare – hade IFK mycket väl kunnat ta poäng.
– Jag tycker faktiskt att vi är värda att vinna till och med. Försvarsmässigt gjorde vi väldigt bra ifrån sig, men sedan fick Lugimålvakten göra lite för många räddningar.
Ja, Oscar Jensen i hemmamålet gjorde en av sina bästa insatser den här säsongen. I Lugi gick priset till bäste man till Hampus Jildenbäck. I Alfred Jönsson och Anders Hallberg hittar vi som vanligt andra starka Lugispelare.

Många plus
Besvikelsen var förstås påtaglig i IFK-laget efter matchen. Att vara så nära poäng och ändå förlora är aldrig kul, men det finns många positiva saker att ta med sig. Markus Holm’en fick förtroendet i mål och svarade för många härliga räddningar. Han fick också pris som bäste man i IFK.
– Det fungerade väl bra, men riktigt nöjd är man ju aldrig efter en förlust, summerade Markus. Många fick speltid och alla förtjänar beröm för starka kämpatag. Jack Thurin och Felix Kasch gjorde fyra mål var och visade vad de kan skottmässigt. Bäste målskytt blev åter Alfred Ehn och med lite marginal på rätt sida kunde målskörden mycket väl kunnat bli större. Det mest positiva var väl ändå 17-årige debutanten Victor Ljungkvist.
– Visst var det lite nervöst men också fantastiskt roligt. Jag hade inte väntat mej att få så mycket speltid, sa Victor efter sin fina debut i Handbollsligan. Han fick spela cirka en kvart i båda halvlekarna som försvarare i mittnioposition. Efter debuten kan konstateras att 17-åringen verkligen tog för sig och visade att han verkligen vill vara med och spela i elitsammanhang i fortsättningen.

IFK Skövde: Alfred Ehn 6, Felix Kasch 4, Jack Thurin 4, Adam Samuelsson 4, Rasmus Wremer 4 (1), Christopher Hedberg 2, Kristian Svensson 2.
Lugi: Anders Hallberg 5, Niklas Paradis 5, Hampus Jildenbäck 4, Alfred Jönsson 4, Lucas Pellas 4, Hampus Henningsson 3, Karl Wallenius och Jakob Wickman Modig 1 vardera.

Text och bild från Lund: Annika och Bengt Andersson