A-pojkarna sjua i Norden cup

2017-12-30, kl 23:18 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Ungdom | Kommentarer inaktiverade för A-pojkarna sjua i Norden cup

IFK Skövdes A-pojkar avslutade 2017 med deltagande i Norden cup. Det blev till slut en sjundeplats bland de 25 deltagande lagen.
– En klart godkänd laginsats. Framför allt var det försvarsspelet som fungerade bra, summerade ledaren Mikael Lideskär.
Gruppspelet inleddes mot norska Vestre Bærum som besegrades med klara 32-21. I andra matchen väntade danska Taastrup – ett lag som alltid är mycket bra. IFK gjorde en bra insats men förlorade med två bollar (22-24). Norska Storhamar besegrades sedan med klara siffror. Gruppspelet avslutades mot Lindeskolan och för att bli tvåa i gruppen krävdes minst oavgjort. En rafflande tillställning slutade 19-19 och kvartsfinalplatsen säkrades. Här väntade Enköping som blev för svårt, siffrorna skrevs till 19-22. Placeringsmatcher för 5-8 avslutade Norden cup. Först blev det förlust mot OV Helsingborg och därmed fick IFK göra upp om platserna 7-8 mot norska Bækkelagets SK. IFK vann säkert med 25-19 efter en riktigt bra insats.
– Om två veckor väntar SM och det här var riktigt bra genomkörare inför det som väntar då, säger Mikael.

Tredjeplatser i grupperna
IFK deltog även med ett lag i P03 och ett i P04 i Norden cup. För båda lagen slutade gruppspelet med tredjeplaceringar och alltså inget slutspel.
P03 inledde med att besegra Grankulla med 23-17. Fjellhammer och gruppettan Tyresö blev dock för svåra. Förlusterna skrevs till 17-21 och 9-19 och slutade trea i gruppen. Det väntade sedan placeringsmatch om 11:e plats mot Ystads IF – en jämn kamp som skånekillarna vann med 18-17.
P04 startade med att spela oavgjort 18-18 mot norska Nærbø. I den efterföljande matchen blev det förlust mot Eskil (19-21) innan man vann mot Bækkelaget (19-15) vilket innebar en tredjeplatsen i gruppen. Då fick man spela om platserna 9-12 i ett nytt gruppspel och där blev det tre raka segrar mot Fjellhammer IL (25-21), Kungsängens SK (16-12) och Runar IL (19-18) vilket innebar att laget slutade på en 9:e plats i Norden Cup.

Bengt Andersson