Funktionärerna en stark IFK-kader – Sofia Widing

2018-02-07, kl 13:58 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Funktionärerna en stark IFK-kader – Sofia Widing

För att allt ska fungera för IFK Skövde handboll, inte minst i samband med matcher, krävs en stor stab ideellt arbetande funktionärer. Inför en seriematch i Handbollsligan är ett 80-tal funktionärer på plats. Det handlar om frivilligarbetare med allt från att klistra reklam, sälja 50-50-lotter och se till att ljus- och ljudanläggningar fungerar. I en liten vinterserie presenterar vi här några av alla dem som år efter år kommer tillbaka för att göra stora och viktiga insatser för IFK Skövde handboll. Läs om vad några av våra funktionärer berättar om sin roll i föreningen och om varför det är så roligt att ställa upp för blå-vitt.

Sofia ordnar till fikat!
Sofia Widing har varit funktionär i uppåt 20 år. Det var någon gång i gymnasieåldern som hon började att stötta upp i funktionärsfiket under läktaren i Idrottshallen. På den vägen är det och Sofias roll nu är vara med i funktionärsfiket och dessutom backupp till kioskpersonalen.

Varför ställer du upp för IFK?
– Det är trevliga funktionärer och spelare som man gärna servar. Dessutom har jag förstås ett stort intresse för handboll.

Ett roligt IFK-minne?
– En rad täta och jämna matcher i Idrottshallen då publiktrycket fick läktarna att gunga.

Någon favoritspelare?
– En spelare bygger inte ett lag, men Adam Samuelsson är en av de viktigaste kuggarna i dagens IFK. Dessutom är han en riktig slitvarg..

Har du varit aktiv själv?
– Ja, ungdomshandboll.

 

Här kan ni läsa mer om några andra funktionärer

Calle Sundberg

Christina Svensson

Johanna Ahlner

Stig Nilsson

Ingrid Österström