Jack Thurin och IFK Skövde skriver tvåårskontrakt

2018-02-09, kl 15:45 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Jack Thurin och IFK Skövde skriver tvåårskontrakt

Jack Thurin och IFK Skövde HK har tecknat kontrakt som sträcker sig över två år.

-Det känns skönt att ha klart detta nu. För mig känns det helt naturligt att satsa på att utvecklas ytterligare i min moderklubb, säger Jack som fyller 19 år i juni.

Jack betraktas som en av svensk handbolls stora framtidslöften. Det har redan blivit en hel del uppdrag i både U 19- och U 21-landslagen.

Förra sommaren var han med U 19-landslaget som spelade VM i Georgien och målet är att komma med U 21-laget till EM kommande sommar. Han har också fått glädjen att vara med i det utvecklingsprojekt som finns direkt under A-landslaget. Han var i höstas uttagen i Ligalandslaget och fick bland annat följa med när landslaget spelade mot Island.

-Det är naturligtvis häftigt att få chans att vara med i sådana sammanhang, säger Jack som nu främst är inriktad på att IFK Skövde ska få en så bra placering i Handbollsligan som möjligt. I senaste matchen mot Lugi tillhörde Jack förgrundsfigurerna och gjorde åtta mål.

För IFK Skövde känns det väldigt bra att Jack valt att skriva nytt kontrakt.

-Det är en grabb från våra egna led som vi är övertygade om har en ljus framtid. Vi kommer att få stor glädje av Jack och är glada att han vill satsa vidare hos oss i IFK, säger klubbchef Niclas Börjesson.

 

Inte bara handboll

I unga år spelade Jack både fotboll och tennis, men när han kom upp i gymnasieålder blev det handboll för hela slanten.

-Jag blev uttagen till ett riksläger och det fällde nog avgörandet. Det har jag inte ångrat, säger Jack som tar tänkt att kombinera handbollsspelandet med att efter avslutad gymnasieutbildning i vår plugga vidare på Högskolan i Skövde.

 

Bengt Andersson