”Krille” förlänger med IFK Skövde

2018-03-06, kl 15:30 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Okategoriserade, Senior | Kommentarer inaktiverade för ”Krille” förlänger med IFK Skövde

IFK Skövdes lagkapten Kristian ”Krille” Svensson har skrivit på ett nytt kontrakt med IFK Skövde för ytterligare ett år.

-Jag tycker att det är skönt att ha det klart. Det känns som vi har något av en nytändning på gång och då vill man förstås vara med, säger högernian som blir 37 år i maj.

”Krille” ligger tvåa i Handbollsligans assistliga och högt upp i  skytteligan trots att han inte lägger några straffar.

-Vi är självfallet nöjda över att han vill fortsätta. ”Krilles” betydelse för laget är stor. Han är dessutom en kulturbärare som jag är mycket, mycket glad att vi får behålla, säger Ulf Nyström, sportansvarig i IFK Skövde.

 

IFK-are med proffserfarenhet

Kristian Svensson har IFK Skövde som moderklubb. Åtta år tillbringade han som proffs, först i de danska klubbarna FCK och Aalborg Håndbold och sedan i tyska Nettelstedt-Lübbeccke. 2013 återvände han till Skövde och IFK och sedan dess har han varit en av lagets bärande och viktigaste spelare. Kristian har 56 A-landskamper på meritlistan.

Även om besvikelsen över ett nytt missat slutspel känns tung ser Kristian fram mot att fortsätta på högsta nivå.

-Vi har något spännande på gång med både ny organisation, tränare och en rad unga egna spelare som utvecklas väldigt bra.

Närmast ser han nu fram mot mötet med Redbergslid onsdag kväll.

-Vi hade bra med folk i senast matchen och när det nu är fri entré hoppas vi att det kommer ännu fler.

Fotnot: Kristian Svensson är den tredje spelare i IFK Skövde som den senaste tiden skrivit nytt kontrakt. Sedan tidigare är Jack Thurin och Christopher ”Totte” Hedberg klara för en fortsättning i den blåvita dressen.

 

Bengt Andersson