IFK-förlust i Eskilstuna

2018-03-10, kl 20:42 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för IFK-förlust i Eskilstuna

Det blev förlust för IFK Skövde i säsongens sista bortamatch i Handbollsligan. Eskilstuna Guif vann hemma i Stiga Sports Arena med 29-26 (17-13) på lördagskvällen.
– Det är bara att konstatera att Guifspelarna var mer på hugget och vinner den här matchen rättvist, konstaterade IFK-lagkaptenen Kristian Svensson som fick pris som bäste spelare hos gästerna.
Liksom senast mot Redbergslid fick IFK en mycket dålig start på matchen. Guif ledde med både 8-2 och 9-3 innan IFK kunde närma sig. ”Micke” Andersson kom in i målet och bidrog till att siffrorna jämnade ut sig något. Micke hade över 43 i räddningsprocent under den del av första halvlek som han stod.

Lång mållös period
IFK började andra halvlek med två raka mål, men närmare än 17-15 kom laget aldrig. Istället gjorde Guif fem raka mål under en period på sju minuter då Adam Krantz i hemmamålet sate stopp för alla IFK-attacker. Som mest var Guifs ledning nio mål, men sista kvarten putsade IFK till siffrorna. Andra halvleken vann faktiskt IFK med ett måls marginal.
”Micke” och ”Krille” har fått extra omnämnande. På den positiva sidan kan också noteras att många spelare kom med i målprotokollet.
Nu väntar en sista match i ligan då serien avslutas på onsdag. Ystads IF kommer på besök till Arena Skövde.
– Vi ska ta vårt ansvar och göra en bra avslutning. Det är vi skyldiga publik och sponsorer och vi vill ju dessutom att alla ska vara sugna att se handboll när det blir dags igen, säger Kristian Svensson.
Adam Krantz fick pris som bäste hemmaspelare och det var ett ganska självklart val. Eskilstuna Guif har fortfarande hopp om att komma bland de fyra bästa, vilket ju är viktigt när slutspelet drar igång.

Målgörarna
Målgörare Guif: Emil Hansson 6, Jesper Lindgren 5, Markus Sjöbrink 5, Eric Johansson 4, Emil Andersson 3, Robin Andersson Dickfors 3, Fredrik Gustafsson 2 och Mathias Tholin 1 mål.
Målgörare Skövde: Christopher Hedberg 5, Alfred Ehn 4, Kristian Svensson 4, Henrik Dahlberg 4, Felix Kasch 3, Adam Samuelsson 2 samt Axel Magnusson, Rasmus Wremer, Axel Franzén och Max Broman 1 vardera.

Bengt Andersson