Viktigt projekt med Handbollsskola i Ryd

2018-03-23, kl 12:00 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Ungdom | Kommentarer inaktiverade för Viktigt projekt med Handbollsskola i Ryd

Nästa vecka är det säsongsavslutning för Handbollsskolan i Södra Ryd där ett 20-tal barn just håller på att avsluta sin första verksamhetssäsong. Att sälja in handboll i Ryd var lite tufft till en början, men med Hördur Bjarnarsson som inspiratör och ledare har nu verksamheten kommit igång på allvar.

-Jag är idrottslärare på Rydsskolan och gjorde propaganda för handbollen i skolan, satte upp affischer och informerade, berättar Hördur om hur det hela drogs igång i början av året.

Det är barn, åtta och nio år, som är med i Handbollsskolan i Ryd och träffas varje måndagseftermiddag. Huvudsakligen är det pojkar som deltar men flickor är lika välkomna och det har en handfull tjejer anammat. Handbollsskolan attraherar också barn med mycket olika bakgrund, och många av dem är helt nya som utövare av handboll.

Handbollsskolan är en introduktion till att spela handboll och handlar mycket om bollhantering och lek med boll.

-Min ambition är att varje barn ska ha en boll till sitt förfogande. Sen tränar vi olika moment som behövs för att kunna spela handboll. Vi har också börjat med att vi spelar handboll som avslutning på varje träning, berättar Hördur.

Att han själv engagerat sig beror på att han saknade handbollen i Ryd. När han var barn fanns det spelande lag från Ryd och nu hoppas han att Handbollsskolan ska kunna sätta fart på handbollsintresset i området igen.

Nästa vecka är det säsongsavslutning och förhoppningsvis kommer både barn och ledare tillbaka när verksamheten drar igång igen till hösten.

Sammy Tanhua är chef för Värmeverket i Skövde, och en av IFK Skövdes sponsorer. Han ser det som mycket viktigt att IFK fått igång en handbollsskola i Ryd.

-Vår sponsorfilosofi är att vi ska stödja samhällsnyttiga projekt som gynnar ett hållbart samhälle där integration är en mycket viktig beståndsdel. Det behövs fler möjligheter till idrottsligt utövande för alla. Där är IFK:s handbollsskola i Ryd är ett mycket bra exempel på hur man kan arbeta.

 Annika Andersson