Lyckade cupäventyr för fyra IFK-lag

2018-04-04, kl 13:03 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Ungdom | Kommentarer inaktiverade för Lyckade cupäventyr för fyra IFK-lag

Som vi berättat var fyra IFK-lag utomlands i påskhelgen för spel i stora cuper, P 01 i Danmark och Kolding Handboll cup med två lag, medan P 03 var i Prag för Prague Handboll Cup.

För P 01-lagen blev helgen mycket lyckad med final för Lag 1 och kvartsfinal för lag 2. Endast hemmaklubben Holding blev för svår.

-Vi hade en jättetrevlig helg som var lyckad på alla sätt. Killarna hade skoj tillsammans och presterade dessutom bra handboll. Det blev en perfekt avslutning på en lyckad säsong, säger ledaren Mikael Lideskär.

 

Ledarna för P 03 berättar om Prague Handboll Cup:

Vi var under påskhelgen i Prag och spelade en stor turnering där det var ca 110 lag bara i klassen P 03, totalt över 600 lag i hela turnerningen. Vi åkte ned med två jämna lag och fick många bra och tuffa matcher. Vi fick möta tufft motstånd i nästan alla matcher som vi tycker att grabbarna klarade av på ett föredömligt sätt. Vi drabbades dock av lite skador och sjukdomar både innan avresa och även under turneringen. Detta gjorde att flera spelare fick spela på ovana positioner vilket de löste med mycket gott resultat. Flera av spelarna i båda lagen har lyft sin prestationsnivå flera steg i sin handbollsutveckling.

 

Lag 1 lyckades med fyra vinster och en förlust i gruppspelet och placerade sig sedan som tvåa i den nya gruppspelsrundan i A-slutspet. Lag 2 lyckades med tre vinster, en oavgjord och en förlust i gruppspelet och placerade sig sedan som trea i gruppspelsrundan i a-slutspel.

 

Vi ledare som varit med under turneringen kan bara tacka spelare och supporterande föräldrar för en super trevlig resa till en fantastisk stad, med många roliga minnen och skratt. Ett stort extra tack till arrangerande föräldrar för den utsökta middagen på lördagkvällen, med ca 65 personer som skulle utfodras, helt klart en bedrift att få ihop detta.