Dansk playmaker nästa IFK Skövde-förvärv

2018-04-06, kl 17:13 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Dansk playmaker nästa IFK Skövde-förvärv

IFK Skövde HK fortsätter att forma truppen för kommande säsong och åter handlar det om nyförvärv från ett grannland. Det är den danske playmakern Matias Helt Jepsen som skrivit ett tvåårskontrakt med IFK Skövde.

Sedan tidigare är Jonas Wille – norrman som senast tränat i Danmark – klar som ny tränare och från norska ligan kommer nye målvakten Håvard Åsheim samt försvarsresen Rex Blom.

-Det ska bli mycket spännande att komma till Sverige och vara en del i den satsning som görs i Skövde. Jag har fått ett mycket positivt intryck av både det sportsliga, organisationen och Skövde som stad, säger Matias som nyligen fyllde 30 år.

Ulf Nyström – sportansvarig i IFK Skövde – är självfallet väldigt glad och nöjd med den senaste värvningen.

-Matias är en ledare på plan och en spelare med stor erfarenhet av nationell topphandboll i såväl Danmark, Schweiz som Österrike. Han har dessutom varit ute och spelat internationell handboll med landslagen i Danmark.

 

Meriterad mittnia

Matias ser själv som sin styrka att han har överblick och spelsinne. Under två säsonger utsågs han till danska ligans bästa på mittniopositionen.

-Jag tycker om att vara delaktig i spelet. Det ska bli trevligt att få möjlighet att utvecklas vidare i en ny miljö, säger Matias.

Ulf Nyström gläds åt att ytterligare en pusselbit inför kommande säsong är på plats.

-Matias kommer med sin erfarenhet även att kunna hjälpa våra unga, lovande egna spelare att fortsätta utvecklas tillsammans med våra andra erfarna äldre spelare i spelartruppen, säger Ulf.

 

Har spelat i Skövde

Matias har faktiskt spelat handboll i Skövde. Det var då han som junior med sitt HC Midtjylland var med i Skadevi cup och mötte IFK Skövde med Johan ”Hubbe” Sjöstrand i spetsen i finalen.

-Vi förlorade i förlängning men det var en väldigt fin cup.

Matias kommer att flytta med sin sambo Line till Skövde i sommar.

-Line vill nog också spela handboll men nöjer sig med en lite lägre nivå.

 

Lång meritlista

Matias har den här säsongen spelat i österrikiska klubben Tyrol efter två år i Grasshoppers Club Zürich. I Danmark har han spelat i följande lag Team Tvis Holstebro (2006-2007), HC Midtjylland, (2007-2009), AG København (2009-2010), Fredericia HH Elite (2010-2011), Skanderborg Håndbold (2011-2013) och Ribe-Esbjerg HH (2013-2015).

Under åren har Matias spelat 45 junior-, 23 U- och tre A-landskamper för Danmark.

 

Truppen tar form

Håvard Åsheim, Rex Blom och nu Matias Helt Jensen utgör nya IFK Skövde-spelare. Tidigare har Jack Thurin, Christopher Hedberg och Kristian Svensson också skrivit nya kontrakt. Marcus Holmén och Axel Franzén har också kontrakt över nästa säsong.

 

Bengt Andersson