HK Skövde kämpade tappert men föll på nytt mot H43 Lund

2018-04-08, kl 18:18 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för HK Skövde kämpade tappert men föll på nytt mot H43 Lund

Förutsättningarna inför eftermiddagens kvalmatch till Division 1 var att HK Skövde var tvungna att vinna för att få till en tredje och avgörande match, en förlust skulle innebära slut på säsongen.

Utvecklingslaget HK Skövde började bra med ett offensivt försvarsspel, och då målvakten Pål Ahlmark gjorde flera spektakulära räddningar gjorde man ett ryck till 7-3 efter sju minuter. Bra niometersspel med mål från alla positioner.

Gästande H43 Lund med rutinerade Zoran Roganovic i spetsen åt sig dock in i matchen, och efter 22 minuter hade dom vänt matchen och HK Skövde låg under med 12-13. Hemmalaget tog då en timeout och bytte därefter försvarsspel till 6-0 då man tappat fotarbetet i det offensiva en del så att H43 kom igenom lite för lätt. Det fick en positiv effekt, och det var jämnt halvleken ut och 16-17 i paus.

HK Skövde fick inte till spelet i inledningen på andra, och efter 1-5 på sju minuter var underläget 17-22. Utvecklingslaget visade dock stor moral, och efter att ha bytt tillbaka till offensivt försvarsspel igen kämpade man sig ikapp till 24-24 efter 45 minuter.

Då var det gästernas tur att ändra taktik, H43 började ta ut målvakten för att spela 7 mot 6 i sitt anfallsspel. Det visade sig bli mycket lyckat, och H43 avgjorde därmed matchen.

Samtidigt fick HK Skövde på grund av skador matcha sina få niometersspelare hårt, och man tröttnade lite på slutet så att resultatet rann iväg något, förlusten stannade på 25-31.

I det stora hela en bra slutspelsmatch mellan två bra lag, med aktiv coachning i båda.

Därmed är säsongen över för HK Skövde, den bästa på flera år, och det finns mycket positivt att ta med sig till nästa. För juniorerna, som är dom flesta i laget, återstår nu finalsteget i U-SM den här säsongen.

Matchfakta:

HK Skövde – H43 Lund 25-31 (16-17)

Målskyttar:

HK Skövde: Jack Thurin 9 (2), Miguel Mbumba 6, Adam Drebin 4, Jesper Jensen 3, Erik Sääf 2, Albin Rosén 1.

H43 Lund: Henrik Wellbring 7 (1), Zoran Roganovic 7 (1), Emil Linde 5, Jacob Anderberg 4, Henrik Andersson 2, Eric Palmqvist 2, Gustav Lindstrand 2, Alex Montebovi 1, Rasmus Björkqvist 1.

Utvisningar:

HK Skövde: 1×2 min

H43 Lund: 3×2 min

Domare: Pontus Axell, Jonas Torman.