Furhoffs fortsätter att expandera. Sponsorskap till IFK självklarhet

2018-04-11, kl 9:13 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Övrigt | Kommentarer inaktiverade för Furhoffs fortsätter att expandera. Sponsorskap till IFK självklarhet

Furhoffs fortsätter att växa både när det gäller antalet medarbetare och omsättningsmässigt. Det anrika Skövdeföretaget har länge stött IFK Skövde HK och nu är det klart att företaget kommer att vara en av huvudsponsorerna även fortsättningsvis.

-Det känns självklart att vara med på den långsiktiga satsning som görs i föreningen, säger vd Björn Furhoff.

När IFK hamnade i en svår ekonomisk situation för några år sedan bildades 2020-gruppen med ett antal Skövdeföretagare som såg som sin uppgift att rädda föreningen. Vid årsmötet i juni förra året konstaterades att det kraftfulla arbetet gett resultat och att ekonomin åter var i balans.

-Att få ordning på ekonomin var det första stora målet vi hade i gruppen. Nu har en ny organisation formats och sportsligt händer det väldigt mycket som ger hopp för framtiden, summerar Björn Furhoff och poängterar samtidigt att det handlar om långsiktighet och fortsatt hårt arbete på alla håll.

Med ny tränare , nya profiler och en stark återväxt från de egna juniorleden tror Björn att det finns goda förutsättningar att publiken åter hittar till Arenan som förr i tiden. Visionen om minst semifinal för A-laget 2022 står fast.

 

Anrikt företag

AB Furhoffs Rostfria har anor ända från slutet av 1800-talet. 1899 startade Carl Furhoff ett litet företag i Skövde för tillverkning av bl a kopparkannor, kittlar och skopor. Idag produceras diskbänkar, golvbrunnar och legotillverkning av olika slag. Bara under den senaste tioårsperioden har antalet anställda vuxit från 70 till dagens 130.

-I närtid behöver vi dessutom ytterligare ett tiotal medarbetare, berättar Björn Furhoff.

Investeringar i storleksordningen 25 miljoner kr i ny maskinutrustning är också på gång. Företagets omsättning beräknas öka från dagens 170 milj kr till 250 milj kr under kommande treårsperiod.

-Att det är högkonjunktur märks förstås, men vi har ändå fördelen av att vår tillverkning inte är så konjunkturkänslig då den rostfria produktionen mest används till kök och i VVS-sammanhang som det alltid finns behov av, säger vd:n.

 

Bengt Andersson