Rasmus Wremer och Adam Samuelsson klara för ytterligare spel i IFK Skövde

2018-04-13, kl 13:25 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Rasmus Wremer och Adam Samuelsson klara för ytterligare spel i IFK Skövde

 

IFK Skövde Handboll har nu gjort klart med fortsättning för två av lagets verkliga profiler. Rasmus Wremer och Adam Samuelsson kommer båda att vara med i den satsning som föreningen nu gör med ny tränare och nya spelare.

Ulf Nyström – sportansvarig i IFK Skövde – är glad över att ytterligare pusselbitar inför säsongen 2018-19 är klara.

– Det är mycket glädjande att Adam och Rasmus väljer att förlänga sina kontrakt med föreningen. Båda två är väldigt viktiga ambassadörer, inte bara för vårt A-lag utan också för hela våra verksamhet, säger Ulf.

 

Förlänger meritlistan…

Rasmus Wremer är alltså beredd att förlänga sin långa meritlista.

-Jag är jätteinspirerad att fortsätta och vara med i den sportsliga satsning som IFK nu gör, säger Rasmus som i dagarna fyllde 36 år.

Ingen har presterat så mycket i IFK Skövde på elitnivå som Rasmus Wremer. Han toppar listan på antalet gjorda matcher med 381 och toppar även med sina 1 567 mål den interna skytteligan.

-Det känns väldigt roligt att och motiverat att fortsätta, säger Rasmus som ser fram mot att få både ny tränare och nya lagkompisar.

 

IFK-are sedan femårsåldern

25-årige Adam Samuelsson började med handboll i IFK Skövde redan som femåring. Nu siktar han in sig på sin åttonde säsong i A-laget. Ett nytt tvåårskontrakt har undertecknats.

-Det är skönt att allt är klart och för mig har det hela tiden varit en självklarhet att fortsätta i IFK, säger mittsexan som har drömmen att vinna SM-guld med sitt IFK en dag och inte att spela proffs utomlands som många andra.

-Nu känns det verkligen spännande. Vi får ju både ny tränare och flera nya spelare i truppen. Då behöver man inte byta klubb för att få till en ny miljö att spela i, säger Adam som redan längtar till nästa säsong.

Adam började redan som femåring i IFK:s bollskolan med pappa Mikael ”Smule” Samuelsson som ledare, en pappa som själv spelat mittsexa i IFK.

Ända upp till A-pojkar var Smule tränare för Adam. Efter ha spelat på lite olika positioner hamnade Adam som mittsexa och det har kanske sin givna förklaring i arvet efter pappa…

 

Ännu en pusselbit i IFK-truppen

Jonas Wille är sedan länge klar som ny tränare för IFK Skövde. Håvard Åsheim, Rex Blom och Matias Helt Jensen utgör nya IFK Skövde-spelare. Utöver Adam Samuelsson och Rasmus Wremer har från senaste truppen Jack Thurin, Christopher Hedberg och Kristian Svensson också skrivit nya kontrakt. Marcus Holmén och Axel Franzén har dessutom kontrakt över nästa säsong.

Ulf Nyström konstaterar att detta är en ”bra blåvit dag”.

-Rasmus har ju länge varit en ledande IFK-are och ett föredöme. Adam exemplifierar hela vårt tänk med att fostra unga, ambitiösa idrottande småkillar till fullvuxna elitsatsande handbollsspelare. från ”liten till eliten”, säger Nyström

 

Bengt Andersson