Richard Hanisch till IFK Skövde HK

2018-04-16, kl 9:00 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Richard Hanisch till IFK Skövde HK

 

IFK Skövde HK fortsätter att förstärka inför kommande säsong. Välmeriterade niometerspelaren Rickard Hanisch har skrivit tvåårskontrakt med IFK.

-Det känns verkligen som IFK Skövde har något spännande på gång och det ska bli kul att få vara del i den nysatsning som görs, säger Rickard som just nu är inne i slutspel med sin norska klubb Elverum Håndbold.

Rickard – som fyller 28 i början av juni – är en meriterad högerhänt niometerspelare.

-Att spela mittnia är väl favoritpositionen, men jag är flexibel och spelar både till höger och vänster, säger Rickard.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är glad över att få med Rickard Hanisch i truppen.

– Det är en bra blåvit måndag! Självfallet är jag väldigt glad och nöjd med att Richard valt att komma till oss och vara med på den här resan framöver, säger Nyström och beskriver senaste tillskottet så här:

-Richard är en nationell toppspelare i mina ögon. En spelare med knivskarp spelförståelse. Han har förmåga att spela på flera positioner, en kapacitet att också bidra till att andra spelare gör bra ifrån sig. Dessutom har han genom åren skaffat sig rutin från internationellt spel i både Hamburg, Kristianstad och Elverum samt i våra ungdomslandslag. Det är definitivt en spelare vi kommer att ha stor nytta av de kommande säsongerna. Förra säsongen var han med och tog SM-guld med IFK Kristianstad och var i mina ögon en av lagets bästa spelare under vårsäsongen.

 

Diger meritlista

Rickard Hanisch har HK Eskil som moderklubb, men lämnade Eskilstuna redan som 17-åring för Göteborg och spel i Redbergslid. Efter fem säsonger i RIK blev det Hammarby under ett år innan proffsliv utomlands i Hamburg lockade. Tysklandsklubben hade dock ekonomiska problem och Rickard återvände till Sverige och IFK Kristianstad. Under åren 2015-17 fick Rickard vara med när Kristianstad tog två SM-guld med spel i Champions League som extra bonus. Den här säsongen är det norska topplaget Elverum Håndbold som gällt och efter övertygande serieseger är det nu slutspel i Norge.

-Att få sluta här som norsk mästare är givetvis målet, säger Rickard.

På meritlistan finns även 26 U19- och över 20 U 21-landskamper.

Rickard flyttar till Skövde i sommar tillsammans med flickvännen Maria Stockenberg.

 

Ännu en pusselbit

Med Rickard Hanisch har ytterligare en pusselbit lagts för kommande IFK-trupp. Håvard Åsheim, Rex Blom och Matias Helt Jensen är presenterade som nya IFK Skövde-spelare sedan tidigare och Jonas Wille är sedan länge klar som ny tränare. Förlängda kontrakt har också tecknats med Adam Samuelsson, Rasmus Wremer, Jack Thurin, Christopher Hedberg och Kristian Svensson. Marcus Holmén och Axel Franzén har dessutom kontrakt sedan tidigare över nästa säsong.

-I övrigt går arbetet vidare med att fastställa nästa års spelartrupp, det handlar såväl om internt som externt, säger Ulf Nyström.

 

Bengt Andersson