ICA Maxis sponsring gynnar båda parter

2018-05-03, kl 11:00 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för ICA Maxis sponsring gynnar båda parter

ICA Maxi Stormarknad Skövde är mångårig huvudsponsor för IFK Skövde Handboll. Att på detta vis engagera sig i ungdom och idrott är en självklarhet tycker Micke Petersson, ansvarig för det stora företaget beläget på Elins Esplanad.

-Vi sponsrar både idrottsföreningar och andra organisationer. När det gäller idrotten är vårt krav att de vi sponsrar ska ha en aktiv och levande ungdomsverksamhet. Det är viktigt både för oss och för Skövde, säger han.

ICA Maxi har idag 120 anställda, såväl heltids- som deltidsanställda, och Maxibutikens sortiment är ju inte enbart matvaror. Anläggningen är en stormarknad där man kan köpa allt från mjölk och falukorv till gräsklipparrobot och resväskor.

En del av verksamheten som utvecklats mycket under de två år den varit igång är butikens onlinehandel. Att handla på nätet – främst matvaror – har blivit en stor succé.

-Idag ökar online-handeln hela tiden och idag omsätter den sju procent av vår verksamhet, berättar Micke Petersson.

När det gäller näthandeln är det främst basvaror som handlas. Man kan sen välja att hämta ut sina varor via en drive-thru-lösning vid butiken eller, mot en kostnad, få dem hemkörda. Många av dem som utnyttjar online-handeln kommer också till butiken för att komplettera sina köp, kanske med special- och färskvaror.

Att sponsra IFK Skövde Handboll är en självklarhet för företaget. Det handlar om win-win där ICA Maxi har goda möjligheter att via IFK presentera sig för en stor publik. Att företaget till exempel har en prischeck som delas ut vid A-lagets varje seriematch i Skövde till en framstående spelare, har varit ett framgångsrikt koncept som gynnat såväl IFK som Maxi.

Micke Petersson själv har ett stort idrottsintresse där handboll och ishockey toppar. Två ganska likartade idrotter tycker han med mycket fart och engagemang. Det blir dock inte så mycket liveidrott numera.

Familjens idrottsintresse är inte stort och det gör att Mickes besök i till exempel Arena Skövde inte är så stort numera. Att följa IFK Skövde är ändå viktigt för ICA-handlaren som ser fram mot en ny säsong med en fortsatt engagerande och livlig verksamhet såväl i Handbollsligan som bland de flera hundra ungdomar som fostras via IFK Skövde Handboll.