Tre IFK-are på U 18-landslagsläger

2018-05-13, kl 16:35 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Ungdom | Kommentarer inaktiverade för Tre IFK-are på U 18-landslagsläger

Erik Sääf, Viktor Ljungkvist och Miguel Mbumba har tillbringat veckoslutet i Alingsås på U 18-landslagsläger tillsammans med 21 andra spelare.

Det är förbundskapten Dennis Sandberg – assisterad av Aranästränaren Tony Johansson och assisterande Alingsåstränaren Mathias Flodman – som haft samlingen med inriktning på i första hand EM för U 18 som avgörs i augusti i Kroatien.

-Det har varit givande dagar och nu är det bara att hoppas på att få äran att få bli med när 16-mannatruppen spikas, säger Erik Sääf.

Erik berättar om upplägget i Alingsås.

-På fredagen hade vi två träningspass, ett lite lättare inledningsvis och sedan var det mycket fokus på anfallsspel. Lördagen ägnades åt matchspel då Kungälv stod för motståndet. U 18-spelarna delades upp i tre lag och det spelades 3 x 25 minuter. Totalt vann U 18 med 37-34.

Miguel och Erik var med i var sitt lag, medan Viktor stod över matchspel på grund av den axelskada som fortfarande besvärar honom en del.

-Det har känts bra och självfallet hoppas vi alla få vara med när nästa samling äger rum i slutet av juli, berättar Erik.

Innan hemresan på söndagen blev det ett lugnare träningspass där i första hand erfarenheterna från matcherna analyserades.

Erik, Viktor och Miguel har alla tre U 18-landskamper sedan tidigare, Viktor och Miguel har gjort tolv mål och Erik åtta. Innan EM, som avgörs 9-19 augusti, ska U 18-landslaget delta i en turnering och samlings sker i slutet av augusti.

Bengt Andersson