”Totte” Hedberg uttagen till Ligalandslaget

2018-05-28, kl 15:42 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för ”Totte” Hedberg uttagen till Ligalandslaget

IFK Skövdes högersexa Christopher ”Totte” Hedberg har tagits ut till Ligalandslaget.

-Det känns jättetrevligt, säger ”Totte” som fick beskedet för några dagar sedan.

Handbollssäsongen 2017-18 närmar sig det  definitiva slutet. Herrlandslaget ska VM-kvala mot Nederländerna 9 och 13 juni. Parallellt spelar Ligalandslaget en träningsturnering i Warszawa där Ungern, Island och Polen står för motståndet.

Det är förbundskapten Kristján Andrésson som tillsammans med Ligalandslagets ledare Dennis Sandberg tagit ut Ligalandslagets trupp. Nu har Daniel Petterson flyttats upp till A-landslaget och då fick IFK:s ”Totte” Hedberg chansen. Han delar i truppen högersexpositionen med en Skövdebekanting, nämligen Jonas Samuelsson som numera spelar i danska Skanderborg. Uttagen i truppen är också Alfred Ehn, vilken som bekant kommer att lämna IFK för spel hos svenska mästarna IFK Kristianstad.

Ligalandslaget träffas i Märsta onsdag-fredag i denna vecka för träning och chans att spela ihop sig.

-Handbollsmässigt har det ju inte varit så mycket på ett tag, men fysiskt känner jag mig bra så det här ska säkert fungera bra, säger ”Totte” som nu är med i landslagssammanhang för första gången i karriären.

-Det här är ju en chans att visa upp sig och den ska jag förstås försöka ta tillvara på bästa sätt.

Dennis Sandberg leder Ligalandslaget tillsammans med Alingsåstränaren Mikael Franzén. Dennis och Mikael ledde som bekant Alingsås tillsammans under många säsonger.

 

Även Jack landslagstränar

IFK:s Jack Thurin kommer också att vara i Märsta på träningsdagar den här veckan. Det är U20-landslaget som laddar inför sommarens mästerskap. EM avgörs i Slovenien 17-30 juli.

 

Bengt Andersson