Grönsakshuset fortsätter växa Satsningen på idrott är viktig

2018-05-31, kl 8:48 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Sponsorer | Kommentarer inaktiverade för Grönsakshuset fortsätter växa Satsningen på idrott är viktig

Grönsakshuset har 30 års erfarenhet av frukt och grönt. Under senare år har företaget utvecklats starkt med den klara målsättningen att bli helt rikstäckande.

-Vi håller på att bygga vårt varumärke och där är satsningen på att synas tillsammans med idrott en viktig del, säger företagets vd Håkan Larsson.

Att vara huvudsponsor till IFK Skövde HK känns både självklart och naturligt.

-Jag vet vad idrotten betyder för samhället och beundrar inte minst allt ideellt arbete som utförs runt om i föreningarna, säger Håkan.

Grönsakshuset huvudkontor är beläget på Stallsiken i Skövde. Genom förvärv finns nu tiotalet filialer runt om i landet. Idag täcker företaget 80 procent av landet, men kan också leverera gröna varor till orter allra längts upp i landet.

-Att vara samarbetspartner med ett framgångsrikt företag som ha huvudkontor i Skövde känns givetvis bra, säger IFK Skövdes klubbchef Niclas Börjesson.

 

Marknadsföring genom idrott

All marknadsföring hos Grönsakshuset sker egentligen genom idrott.

-Vi syns i positiva sammanhang och även när det gäller att bygga nätverk är det givande att vara partner med idrottsföreningar.

IFK Skövde HK är alltså inte enda elitförening där vi kan se Grönsakshuset logga på dräkterna. Inom ishockeyn handlar det om Färjestad, Malmö Redhawks, Timrå och Leksand, i fotbollsallsvenskan Häcken på herrsidan och Linköping bland damerna. När det gäller bandy är det inte oväntat Villa Lidköping.

-Utöver de stora satsningarna på elitklubbar stöder vi också väldigt många små idrottsföreningar. Så länge möjligheten finns känns detta som riktiga och värdefulla satsningar, säger Håkan Larsson.

Grönsakshuset årsbudget när det gäller idrottssponsring är för närvarande  fyra miljoner kronor.

 

Bengt Andersson