Många på plats vid träningspremiär med nye tränaren

2018-06-07, kl 19:57 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Många på plats vid träningspremiär med nye tränaren

Inbjudan till öppen träning och försäljning av årskort lockade många till Arena Skövde på torsdagskvällen. IFK Skövde Handbolls nye tränare Jonas Wille finns nu på plats och ledde tillsammans med Ulf Nyström träningen där några av de nya spelarna inför nästa säsong deltog.

Efter träningen samlades ett 50-tal intresserade för att höra Jonas Wille berätta om sin nya spelartrupp och varför just dessa spelare passar in i laget. De sex nya spelarna presenterades lite extra där Wille berättade om deras tidigare karriärer och vad han förväntade sig av dem. Han imponerades också av de juniorer ur egna led som nu tagit steget upp i A-truppen.

-Under den korta tid jag varit i Skövde hittills har jag fått ett väldigt positivt intryck. Det gäller såväl av spelare som ledare, funktionärer och hela organisationen. Att Skövde är en ”handbollsby” känns också så jag ser verkligen fram mot uppdraget.

Inledningsvis har det varit både tester och handbollsträningar. Alla de nya spelarna har varit här någon gång, men det är först den 21 juli som alla kommer att vara på plats samtidigt.

Den kollektiva träningen fortsätter nu fram till midsommar och sedan blir det individuella program och lite semester fram till tredje veckan i juli. Första träningsmatchen spelas den 5 augusti mot RP Linköping. Ytterligare en match står på agendan innan det den 17-18 augusti är dags för den egna Nordic Choice Hotel Cup där Eskilstuna Guif, Skanderborg och Halden ingår. 1 september står Hallby för motståndet och sedan blir det seriepremiär första veckan i september – datum ännu inte helt spikad.

I samband med den öppna träningen och informationen gavs första tillfället att köpa årskort. Många passade på att boka plats. Årskortet ger ju också fri entré till cupen och träningsmatcherna på hemmaplan.

-Det känns som intresset för IFK är riktigt stort, vilken inte minst försäljningsstarten av årskort visar, säger klubbchef Niclas Börjesson.

 

Bildtext

IFK:s nya tränare Jonas Wille tillsammans med sportchef Ulf Nyström och unge spelare Edwin Gustafsson i samtal efter torsdagens öppna träning och information.