Tre IFK-juniorer till EM för U18

2018-06-08, kl 15:54 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Ungdom | Kommentarer inaktiverade för Tre IFK-juniorer till EM för U18

IFK Skövde har fått med inte mindre än tre spelare till EM för U18 i Kroatien 9-19 augusti. Ingen annan klubb har så stor representation.

-Det är givetvis väldigt hedrande för vår klubb och det är bara att önska grabbarna lycka till, säger sportchef Ulf Nyström.

Att kantspelaren Erik Sääf och mittnian Viktor Ljungkvist finns med i den trupp som förbundskapten Dennis Sandberg nominerat är kanske inte så överraskande. Både Erik och Viktor har funnits med i flera samlingar och har spelat flera landskamper. För mittsexan Jesper Jensen handlar det om debut i dessa sammanhang och det är naturligtvis väldigt roligt.

-Det här känns givetvis fantastiskt roligt, säger Jesper från en sandstrand i Turkiet.

Dennis Sandberg ringde för ett par dagar sedan och frågade Jesper om han ville vara med på den här resan.

-Det fanns förstås ingen tvekan om att svara ja. Att få en chans på den här nivån är otroligt härligt. Att vi dessutom är tre från IFK som är med känns extra kul och ett bevis på att vi gör något rätt, säger Jesper.

Jesper kommer hem i veckoslutet och ansluter till IFK-träningarna nästa vecka. Sedan gäller det förstås att hålla igång för att vara väl förberedda i början av augusti.

Först ska laget spela Scand Iberico Tournament i Portugal 2-5 augusti. Då står Norge, Spanien och Portugal för motståndet.

U18-EM (födda 2000-2001) startar den 9 augusti då Sverige möter Slovenien. Dagen efter handlar det om Island och i sista gruppmatchen väntar Polen. Lagen är uppdelade i tre grupper och de två bästa går till huvudrundan.

 

Jack till U20-EM

I sommar spelas även EM för U20 (födda 1998-1999) och här har Jack Thurin varit given under hela uppbyggnadsperioden. När förbundskapten Jerry Hallbäck presenterade truppen var Jack nominerad i truppen och Albin Rosén som reserv på hemmaplan.

U 20-spelarna har nyligen varit i Märsta på ett läger, som Jack tyckte fungerade mycket bra.

-Vi hade väldigt bra dagar med både teori, träningspass och lite matchsituationer. Det kändes mycket bra och nu är det bara att fortsätta med träning och laddning inför sommarens stormatcher, säger Jack som tränar för fullt med IFK under nye tränaren Jonas Willes ledning.

U20-truppen inleder med SOC 10-14 juli då Danmark, Norge och Tyskland står för motståndet. U 20 avgörs i Slovenien 19-29 juli. I Sveriges grupp återfinns Tyskland, Island och Rumänien. De två främsta i varje grupp går vidare till slutrundan.

 

Bengt Andersson