Succé för ”Totte” I Ligalandslaget

2018-06-11, kl 11:15 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Succé för ”Totte” I Ligalandslaget

Christopher ”Totte” Hedberg gjorde succé när han debuterade i Ligalandslaget vid turneringen i Warszawa i veckoslutet. Sverige vann alla tre matcherna och ”Totte” blev bäste svenske målskytt med totalt 16 mål. I det svenska laget återfanns också Alfred Ehn (som lämnar IFK för Kristianstad) och Jonas Samuelsson (numera danska Skandberborg).

-Det var en härlig upplevelse och oerhört lärorikt, summerar ”Totte” turneringen.

Det här var debut i landskampssammanhang både för ”Totte” och Jonas. Att de båda kantspelarna har fått blodad tand är inte att ta miste på.

-Det gäller ju att ta chansen när den kommer. Sedan är det bara att hoppas på en fortsättning i framtiden, säger både ”Totte” och Jonas.

 

Möts igen…

Under samlingen i Polen delade Christopher och Jonas rum och lärde förstås känna varandra lite extra. När säsongen drar igång igen i höst möts de båda igen. Då kommer Jonas med sitt Skanderborg till försäsongscupen Nordic Choice Hotel Cup.

-Det ska bli riktigt kul att komma hem och spela i Skövde. IFK har något riktigt spännande på gång och tränaren Jonas Wille är en kanonkille som IFK knutit till sig, säger Jonas som hade Wille som tränare i HC Midtjylland.

För ”Totte” väntar nu ett antal träningar hemma med klubbkamraterna i IFK under Jonas Willes ledning.

-Den här helgen med Ligalandslaget stärker förstås både självförtroendet och förhoppningen inför kommande säsong, säger han.

 

Många mål

Redan i fredagens inledande match mot Norge visade IFK-inslaget framfötterna. Det blev svensk seger med 34-27 sedan Christopher Hedberg och Alfred Ehn gjorde fem mål var. Jonas Samuelsson svarade för tre av målen.

I lördagens möter med mot Polen (Sverige vann med 30-20) gjorde ”Totte” inte mindre än sju mål, Jonas sex och Alfred ett.

Sverige fullbordade sedan cupen med att även vinna avslutningsmötet med hemmanationen Ungern. 29-25 blev siffrorna och här svarade ”Totte” för fyra mål, Jonas fyra och Alfred ett. Av de 16 målen från Hedbergs sida var fyra straffar.

 

Bengt Andersson