Stora visioner för IFK Skövde HK

2018-06-12, kl 21:43 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Föreningen | Kommentarer inaktiverade för Stora visioner för IFK Skövde HK

IFK Skövde Handbolls årsmöte på tisdagskvällen andades optimism och framtidstro. Ekonomin är i balans, inga skulder finns, och årets vinst blev dryga 800 000 kronor. Nu presenterar styrelsen förslag till hur klubben ska utvecklas vidare mot sina mål att vara en elitklubb i yttersta toppen. Det innebär nu en budget som skrivs med halv miljons underskott för nästa år. Pengar som ska stärka ledarstaben och organisationen i klubben. Syftet är att utveckla ungdomsverksamheten och arbeta mot klubbens framtidsmål med en förening som har en majoritet av egenfostrade spelare i A-truppen.

Ett 50-tal medlemmar hade samlats för att inledningsvis höra styrelsens Åsa Carlberg presentera klubbens långsiktiga mål där flera av de uppsatta punkterna redan har uppnåtts. För de närmaste åren arbetar man med att fortsätta sätta Skövde på kartan som en handbollsmetropol och med att stärka klubbens ledarkarder via utbildningsinsatser som ska gynna spelare i alla åldersgrupper. Att satsa på lockande evenemang och en ökning av publiken är också mål att arbeta för.

Det positiva egna kapital som Peter Wassberg kunde presentera slutade på 892 000 kr. Detta är nu inte pengar som ska sitta på ett konto utan som ska användas för att utveckla klubben vidare.

-Vi lägger fram förslag om en budget för kommande verksamhetsår med ett underskott på 509 000 kr. De pengarna ska användas för att stärka vår ledarstab och vårt kansli. Allt för att kunna arbeta mot målen att utveckla klubben och kunna erbjuda en förening med både bredd och spets. Vi har en stram budget och hoppas att vi inte ska behöva redovisa det kalkylerade underskottet vid nästa bokslut, sa Wassberg

Årsmötets presidium med Kjell Albansson som ordförande och Nils-Olof Andersson som sekreterare, kunde därefter med acklamation klubba igenom beslutet om det kommande årets budget.

Återstod sedan valen där Per Andersson omvaldes som ordförande för ett år. Övriga styrelsen:
Ingi Jonasson, omval två år, Peter Larsson, omval två år och Peter Wassberg, nyval två år. Kvarstående i styrelsen ytterligare ett år är Åsa Carlberg och Dennis Matesa.

Annika Andersson