Sex nya i IFK-truppen: Rex Blom

2018-07-30, kl 12:57 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Sex nya i IFK-truppen: Rex Blom

Inför den nya säsongen har sex nya spelare anslutit till IFK Skövde HK. Vi ställde fem frågor till dem och här är svaret från 28-årige försvarsspelaren Rex Blom som hade en karriär i tidigare elitlaget Tumba men de senaste tre åren spelat i norska Halden.

Varför spelar du i IFK Skövde nästa säsong?
Hade bra samtal med Ulf Nyström och kände att nu var det dags att komma tillbaka hem till Sverige. Att få fantastiske Jonas Wille som tränare kändes utslagsgivande. Skövde har ett spännande projekt på gång och där vill jag gärna vara med och göra min insats.

 

Vad har du för förväntningar på säsongen?
Jag hoppas på mycket speltid och vill kunna vara med och utveckla försvarsspelet. Jag vill för egen del stärka laget bakåt och har som alla andra en förhoppning om att det hela ska leda till en slutspelsplats. Jag vet dock att det finns många bra lag som har samma ambition och det är ju inte självklart att vi ska klara av den målsättningen inför den kommande säsongen. Men vi vill göra allt för att leva upp till våra mål.

 

Vilken är din största styrka som handbollsspelare?
Försvarsspelet förstås. Jag är väl inte den bästa tekniske spelaren men tror nog att jag har ganska bra spelförståelse. Sen kan jag väl använda min styrka och min storlek när det gäller att göra det svårt för motståndarna.

 

Vad vet du om den svenska handbollsligan?
Jag har ärligt talat inte följt den så noga under mina år i Norge men jag vet ju att det finns många bra lag med massor av kompetenta spelare. Det finns ju många hemvändare i laget som kommer tillbaka från utlandsspel och har med sig massor av rutin och hjälper till att höja nivån på den svenska ligan.

 

Vad gör du när du inte spelar handboll?
Det blir ju familjen där min sambo och jag har en liten kille på ett halvt år. Han får förstås ta stor plats i min fritid. Sen är jag nog en nörd när det gäller amerikansk fotboll som jag följer mycket intensivt.

Annika Andersson