Dags för första träningsmatchen, Jack tillbaka efter EM-äventyret

2018-08-02, kl 18:55 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Okategoriserade, Senior | Kommentarer inaktiverade för Dags för första träningsmatchen, Jack tillbaka efter EM-äventyret

På söndag är det dags för säsongens första träningsmatch för IFK Skövde HK. Allsvenska RP IF Linköping kommer på besök till Arena C och det blir alltså första tillfället att se några av de nya IFK-spelarna i farten.  Samtidigt är truppen nu fulltalig sedan Jack Thurin kommit hem efter sommarens U 20-EM.

Nye tränaren Jonas Wille medger att han är lite spänd inför första matchen.

-Både spelare och vi ledare tycker självfallet att det ska bli trevligt att få spela match. Vi är ännu inne i en tidig process, men det ska bli spännande att se var vi står, säger Jonas.

Det kommer att bli fokus på en del konkreta spelidéer. Under senare tid har träningen bestått mycket av anfallsspel och dagarna före matchen blir det kontringsspel som sätts i första rummet.

-Vi vill vara löpstarka från första stund och det hoppas jag vi får se redan på söndag. Sedan kan detta riskera att vi får lite stereotypt spel denna gång, men det får publiken acceptera.

RP Linköping blev ett mittenlag i Allsvenskan förra säsongen. Att Jonas vill se ett vinnande IFK gör han ingen hemlighet av.

-Vi vill ha en vinnarkultur och det ska förhoppningsvis märkas från första matchen, säger nye IFK-tränaren.

 

Jack tillbaka

Jack Thurin är alltså tillbaka i IFK-truppen efter sommarens U20-EM i Slovenien. EM blev inte riktigt resultatmässigt vad varken Sverige eller Jack förväntat sig. Efter en snöplig förlust i gruppspelet mot Island missades chansen till spel om medaljer. Till slut hamnade Sverige först på tionde plats. Positivt var ändå att placeringen räcker för spel i kommande VM.

-Att säkra VM-platsen blev det viktiga efter gruppspelsmissen. Vi fixade det och istället får Danmark kvala för nästa års VM.

Jack tycker att det är skönt att vara hemma efter i stort sett tre veckor med landslaget.

-Det har ändå varit jättekul och vi är ett härligt gäng som nu lärt känna varandra på ett skönt sätt. Men nu ska det inte minst bli kul att få träna och spela ihop med de nya killarna här i IFK. Att få spela i blåvitt igen är gott!.

Sveriges matcher i U20, Gruppspel: Tyskland 22-22, Island 33-35, Rumänien 40-31, Mellanrunda: Israel 29-22, Norge 16-23, Placeringsmatcher: Danmark 33-30, Norge 20-24. Sammanlagt gjorde Jack tio mål i turneringen.

 

Bengt Andersson

 

Bildtext

Jack Thurin har anslutit sig till IFK efter U 20-EM och hälsas förstås välkommen hem av tränaren Jonas Wille.