Storseger i första träningsmatchen

2018-08-05, kl 17:36 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Storseger i första träningsmatchen

Så var säsongens första träningsmatch avklarad för ett IFK Skövde med nytt ledarskap och många nya spelare. 32-13 (16-3) blev segersiffrorna mot allsvenska RP IF Linköping. Resultatet var väl inte det viktigaste men nye tränaren Jonas Wille var mycket nöjd efter matchen i ett så gott som fullsatt Arena C.

-Jag är imponerad över attityden och den extrema fokus som spelarna visade upp, sade Jonas efter slutsignalen.

Med tanke på att alla sex nyförvärven Håvard Åsheim, Rex Blom, Richard Hanisch, Casper Ebbesen, Matias Helt Jensen och Jakob Larsén var på plats fanns förstås ett stort intresse från publiken.

Håvard vaktade målet i första halvlek och släppte in första målet först efter en knapp kvart och det var på en RP-straff. Första spelmålet kom i minut 19. Totalt släppte Håvard bara in tre mål, men även Marcus Holmén som vaktade målet i andra halvlek gjorde många bra räddningar.

Alla de nya utespelarna kom med i målprotokollet och visade att de blir tillgångar på sina olika positioner.

 

Rasmus visade vägen

IFK visade sin styrka från första minuten och då var det inte minst veteranen Rasmus Wremer som visade vägen. När ställningen var 6-0 hade Rasmus gjort fem av målen! Totalt blev han också bäste målskytt med sina sju fullträffar, varav tre på straffar. Jack Thurin och Axel Franzén visade också härlig form med fem respektive fyra mål var.

Alla IFK-are fick speltid och Jonas Wille var mycket positiv till insatsen.

-Trots att vi var överlägsna i protokollet hela tiden var det glädjande att alla satsade fullt ut under hela matchen.

Redan på torsdag är det dags för nästa träningsmatch då IFK tar emot norska Halden också det i Arena C. Då blir motståndet lite svårare än vad det allsvenska laget RP kunde prestera. Bäste målskytt hos gästerna var Isak Karlsson.

 

Målen

Målgörare IFK Skövde:

Rasmus Wremer 7 (varav tre straffar), Jack Thurin 5, Christopher Hedberg 5, Axel Franzén 4,  Adam Samuelsson 2, Jacob Larsén 2, Matias Helt Jepsen 2, Richard Hanisch 2, Casper Ebbesen, Rex Blom och Albin Rosén ett vardera.

Målgörare RP IF Linköping:

Isak Karlsson 5, Benjamin Jakobsson 2, Filip Cladius 2, David Näsman, Jesper Flink, Arvid Kindstrand och Patrik Tofteby ett vardera.

 

Text: Bengt Andersson – Foto: Viktor Ljungström