Tuffare motstånd att vänta

2018-08-08, kl 13:21 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Tuffare motstånd att vänta

Redan på torsdag är det dags för nästa träningsmatch för IFK Skövde. Det är norska Halden Topphåndball som kommer på besök till Arena C. För nye tränaren Jonas Wille och försvarsförvärvet Rex Blom blir det här en speciell match. Halden är ju Jonas hemort och Rex har spelat i den norska klubben de tre senaste säsongerna.

Rex berättar att Halden är ett kontringsstarkt lag med högt tempo som gillar att trycka på ordentligt.
-Det kommer säkert att bli en match med fart från början till slut. Motståndet är givetvis mycket tuffare än vad vi hade i söndags, säger Rex som ser fram mot mötet med lite blandade känslor.
-Det ska förstås bli kul att möta sitt gamla lag, men samtidigt vill man ju aldrig förlora sådana här matcher…
När Rex ser tillbaka på debutmatchen mot RP Linköping i söndags gör han det med stor tillfredställelse.
-Jag tycker att vi tryckte på bra även om motståndet kanske inte var så märkvärdigt. Vi fick i varje fall en bra genomkörare och hade bra inställning och tryck under hela matchen.

Mycket Halden på försäsongen
Halden TH kommer till Skövde en gång till under försäsongen. Laget deltar nämligen i ”Nordic Choice Hotel Cup 2018” 17-18 augusti tillsammans med Eskilstuna Guif och Skanderborg. I den cupen möts inte IFK och Halden men väl en vecka senare. Då drar IFK-truppen till Halden för träningsläger och matcher mot just Halden samt Drammen och IFK Ystad.

Bengt Andersson