Starka applåder efter ny IFK-vinst

2018-08-09, kl 22:01 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Starka applåder efter ny IFK-vinst

Arena C var fullsatt när IFK Skövde i säsongens andra träningsmatch tog emot norska Halden Topphåndboll på torsdagskvällen. Åskådarna gillade också vad de fick se och det blev applåder inför öppen ridå. IFK ledde från början till slut och segersiffrorna skrevs till 35-29 (17-15).

 

-Jag är mycket positivt till grabbarnas insats. Nu hade vi helt annat motstånd än senast, men vi vinner ändå övertygande, sade nöjde IFK-tränaren Jonas Wille som med starka rötter i just Halden nog kände lite extra den här kvällen.

Även för nyförvärven Rex Blom blev det en speciell match då han ställdes mot det lag han tillhört i tre år. Han fick till och med se Rasmus Mølgaard spela i sin gamla tröja med nummer 66. Nu har Rex 66 i blåvit dress och han gjorde allt för att stoppa sina gamla lagkamrater. Två utvisningar blev det på köpet…

-Men det var en jättekul match att spela och jag tycker att vi gjorde bra ifrån oss, summerade Rex.

 

Mycket positivt

Det finns absolut mycket positivt att ta med sig från matchen.

-En bra träningsmatch, men vi har ytterligare växlar att ta till, summerade sportchefen Uffe Nyström.

Liksom i första matchen vaktade Håvard Åsheim och Marcus Holmén målet var sin halvlek. Båda kunde visa upp ett antal riktigt avancerade räddningar.

-Det känns bra, tyckte också ”Holma” efter slutsignalen.

De nya IFK-spelarna, förutom skadade Jacob Larsen, fick visa upp sig. Richard Hanisch och Matias Helt Jensen hade mycket speltid och visade vilka tillgångar de blir. Unge Casper Ebbesen visar också härlig entusiasm och fick göra ett par mål.

Matias Helt Jensen gjorde några spektakulära mål till publikens glädje.

-Härlig match att spela och stödet från läktarna kändes härligt, sade Matias efter matchen.

Sedan får vi förstås inte glömma de gamla IFK-arna. Rasmus Wremer blev åter bäste målskytt. Christopher Hedberg, Adam Samuelsson, Jack Thurin, Kristian Svensson och Axel Franzén gjorde alla flera mål, men visade även härlig fighteranda och högt tempo i den mycket varma hallen..

Halden var lite försenat till matchen och det finns nog möjlighet att vi snart får se andra takter från norrmännen. IFK och Halden möts igen innan seriestart och närmaste väntar nu för båda lagen Nordic Choice Cup i Idrottshallen 17-18 augusti.

Målgörare IFK Skövde:
Rasmus Wremer 7 varav 2 straffar, Matias Helt Jepsen 6, Christopher Hedberg 5, Adam Samuelsson 4, Richard Hanisch 4, Jack Thurin 3, Kristian Svenson 2, Axel Franzén 2 och Casper Ebbesen 2.

Målgörare Halden TH:

Kristian Stranden 8, Gabriel Setterblom 8, Sander Thorbjørnsson 3, Thomas Solstad 3,William Nilsen-Nygaard 2, Sander Linderud 2, Andreas Haglund, Mounir Chehri  och Rasmus Mølgaard 1 vardera.

 

Bengt Andersson