Här drillas framtidens IFK:are

2018-10-08, kl 10:13 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Ungdom | Kommentarer inaktiverade för Här drillas framtidens IFK:are

Olle Svensson och Nils Wremer, här  tillsammans med Sture Haglind, är två av grabbarna i IFK:s Bollek. De får stötta av sina pappor som också är med som ledare och troligen har Kristian Svensson och Rasmus Wremer en del att lära ut till sina ättelägg.

Nu är säsongen igång får IFK Skövde handbolls allra yngsta spelare. Pojkarna i Bollek är sex år och hade i lördags sin allra första samling i Kavelbrohallen. Där var det samtidigt säsongsupptakt för sjuåringarna i Handbollsskolan medan åttaåringarnas handbollsskola startade redan en vecka tidigare.

-Det är roligt att se att intresset håller i sig årskull efter årskull och i de tre yngsta grupperna är det ett 50-tal pojkar i varje kull som träffas varje lördagsförmiddag, säger en av ledarna Sture Haglind.

Det är inte bara pojkar som är med på varje veckas samling. Det krävs också många ledare för att få verksamheten att fungera.

-Vi har mellan åtta och tio ledare för varje åldersgrupp. Det är mestadels föräldrar som själva spelat eller spelar handboll. Behov finns för hjälp av olika slag så alla som vill vara med och hjälpa till är förstås välkomna, säger Haglind.

I den allra yngsta gruppen handlar det mest om bollek som namnet säger. Pojkarna får hantera en boll ensamma eller i grupp och det gäller att börja träna för att hitta ett rörelsemönster och få en bra kroppsuppfattning.

-Det allra viktigaste är dock att det ska vara roligt att leka handboll på den här nivån. Så småningom blir det allt mer fokus på handbollsträning och när pojkarna blir lite äldre arrangeras olika cuper där man får mötas internt eller får motstånd från andra lag.

Nu är alltså säsongen igång och med uppehåll för jullov kommer de tre yngsta pojkgrupperna att träffas varje lördag till mitten av mars.

-Vi är glada över att se att intresset är så stort och att det håller i sig. Vi har fått mycket positivt gensvar på denna de yngstas aktiviteter. Det är viktigt för föreningen att vi har en stor och bred ungdomsverksamhet och det är glädjande att det är väldigt litet bortfall när pojkarna en gång valt att vara med i handbollsskolan, säger Sture Haglind.

Text: Annika Andersson

Foto: Pär Larsson