Wille har ordet

2018-10-09, kl 11:03 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Wille har ordet

Det är tätt mellan matcherna i Handbollsligan nu. Efter storsegern mot Eskilstuna Guif i söndags väntar tre tuffa skånska motståndare för IFK Skövde. Först ut är topplaget HK Malmö och förväntningarna är stora. IFK-tränaren Jonas Wille ser fram mot en ny publikmatch.

 

– Fem raka segrar och flera matcher har dessutom vunnits med bred marginal. Hur ser du på det nu avslutade poolspelet?
-Vi har kommit bättre ur poolspelet än vad jag tordes hoppas på. Det har gett oss gott självförtroende för fortsättningen.

 

– Du är ju ny tränare i Handbollsligan. Vad är dina intryck av klassen på den svenska handbollens högsta liga?
-Den verkar jämn. Alla lag har goda spelare på varje position. Nivån på kantspelarna är speciellt bra tycker jag.

 

Nu gäller det HK Malmö – allmänt tippat att återigen bli främsta utmanare till Kristianstad om titeln. Vad är lagets främsta styrkor?
-Enligt min mening så har dom en tung fysik och bra storlek defensivt med två målvakter som håller toppklass i ligan. Offensivt så har dom flera goda 9-metersspelare med färdigheter som kompletterar varandra – och som betyder att dom både kan byta ut spelare ofta och variera speltypen.

 

-Malmö har liksom IFK fem segrar på de sex spelade matcherna. Adam Lönn blev månadens spelare i september och ligger högt i skytteligan. Någon särskild bevakning där?
-Ja, det är klart att vi ska försöka se till att Lönn inte har både julafton och födelsedag när han spelar mot oss. Men det handlar ofta om små detaljer i timningen i närkampsspelet som blir avgörande om vi klarar att vinna tillräckligt med dueller mot honom.

 

-Inom en dryg vecka väntar sedan två resor till Skåne för möten med Ystads IF och Kristianstad. Något särskilt träningsupplägg med så hårt matchprogram?
-Med så tätt matchprogram blir det lite tid till träning med extrem intensitet, men vi fokuserar alltid på fysisk träning dagen efter match med förhoppningen att återhämta sig så snabbt som möjligt till nästa match. Så är det som vanligt video och taktisk fokus de sista träningarna in mot nästa match.

 

-Publiken i Arena Skövde har verkligen levt upp den här säsongen. Vad säger du om stödet från läktarna så här långt?
-Det har varit väldigt bra. Tendensen hittills har ju varit att besöksantalet ökar för varje match. Vi hoppas att det fortsätter!

 

Bengt Andersson