Håvard uttagen till norskt landslag

2018-10-11, kl 16:58 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Håvard uttagen till norskt landslag

IFK Skövdes målvakt Håvard Åsheim har blivit uttagen till det norska ”rekruttlandslaget” – motsvarande det svenska Ligalandslaget som Jack Thurin blivit uttagen till.

-Det känns givetvis fantastiskt roligt, säger Håvard som varit starkt bidragande till den fina sviten med sex raka segrar för IFK Skövde i Handbollsligan.

Håvard var 50-procentig både mot AIK och Eskilstuna Guif. Senast mot HK Malmö svarade Håvard för en rad fina räddningar särskilt i första halvlek då IFK drog ifrån ordentligt i målprotokollet.

Håvard är givetvis glad både över framgångarna i sin nya klubb och för att bli uppmärksammad av det norska förbundet.

-Vårt försvarsspel har fungerat mycket bra och med sådana killar framför sig är det tacksamt att vara målvakt, säger Håvard lite blygsamt.

 

Juniorkamper tidigare

Det norska ”rekruttlandslaget” ska spela två matcher i Ungern mot ett motsvarande ungerskt landslag. För Håvard blir det första gången han är med i sådana här seniorsammanhang. Tidigare har det blivit ett antal kamper i det norska juniorlandslaget.

-Det är givetvis skoj att dom hemma i Norge har koll på mig här i Sverige och det är en ära att få vara med, säger 24-åringen.

Ytterligare en spelare i Handbollsligan finns med i den norska truppen. Det är IFK Kristianstads Stig-Tore Moen Nilsen. De flesta övriga i den namnkunniga truppen hämtas från den norska ligan.

Macherna spelas 25-28 oktober samtidigt som det svenska Ligalandslaget möter Japan i Märsta.

 

Bengt Andersson