Wille har ordet

2018-11-05, kl 17:17 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Wille har ordet

Handbollsligan går vidare och för IFK Skövde blir det en särskild match på torsdag. Det är nämligen sista gången IFK får möta Redbergslids IK i Lisebergshallen. Efter nyår får RIK spela sina matcher på annat håll då den anrika arenan ska rivas. Vi känner IFK-tränaren Jonas Wille på pulsen inför matchen.

 

– När Sävehof stod för motståndet i förra veckan kom ni upp på vinnarbanan igen. Hur har känslorna varit efter segern inför en storpublik i Arenan?
-Vi kom ju från två förluster och även om det både var svåra bortamatcher och relativt goda prestationer så var det extremt viktigt att vinna match igen. Som vanligt lägger sig känslorna ganska snabbt efter en match eftersom man automatiskt styr in mot nästa uppgift, men humöret är bra efter en segermatch.

 

– Flera spelare var på skadelistan och Rasmus Wremer fick rött kort redan i första halvlek. Ändå lyckades ni hålla Sävehof bakom er i protokollet. Vad var viktigast?
-Som vanligt var arbetsmoralen och insatsen suverän. Casper Ebbesen kom in och ersatte Wremer och gjorde det bra – både i försvar och anfall. Sedan stod våra rutinerade spelare upp på slutet då vi behövde det som bäst.

 

Nu är den matchen historia. Redbergslid har varit mycket bra den senaste tiden med oavgjort mot Ystad och segrar över AIK och senast Eskilstuna Guif. Ni lär få möta ett lag i bra form och med stort självförtroende. Vad kan vi förvänta oss för match?
-Jag tror att det blir en tuff kamp. RIK har också en extremt bra arbetsmoral i sin trupp och kommer att slåss med livet som insats för att ta poäng.

 

-Det är andra gången i höst som ni möter Redbergslid. Hemma blev det vinst (28-24). Har det någon betydelse mer än att RIK förstås är ute efter revansch?
-Som jag har nämnt tidigare betyder självförtroende mycket. När man slagit ett lag tidigare så VET man KAN göra det igen.

 

-IFK har gjort flest mål av alla lag i Handbollsligan så här långt. Nu gäller det att överlista Tobias Thulin som är ligans kanske allra bäste målvakt. Senast i Eskilstuna räddade han mer än vartannat skott och bidrog stort till RIK:s klara seger. Är det något särskilt att tänka inför ett sådant möte?
-Som tränare har jag aldrig fokus på hur spelarna ska skjuta, men de får alltid videoklipp av motståndarnas målvakt från olika positioner, så dom har möjlighet att studera det själva om dom har lust. ”Goda skott går in”

 

Du talar ofta om den härliga moral som dina spelare visar. RIK-ledarna lyfter också moralen i sitt lag. Senast mot Guif fick två nyckelspelare (Fingren och Ysander) röda kort, med då steg andra fram och såg till att segern aldrig var hotad. Kan vi förvänta oss en match med tuffa tag och starka känslor?
-Ja, det tror jag. Som nämnts tidigare är RIK ett lag som ger allt dom har så det blir garanterat en tuff kamp.

 

Text Bengt Andersson

Foto Viktor Ljungström