Rex Blom långtidsskadad

2018-11-06, kl 20:02 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Rex Blom långtidsskadad

IFK Skövdes försvarsrese Rex Blom blir borta från allt handbollsspel under lång tid framöver. Rex har ådragit sig en fraktur på båtbenet och får inrikta sig på att ha högerhanden gipsad tolv veckor framåt.

-Detta är en svår typ av handskada eftersom det är dålig blodcirkulation kring båtbenet, säger IFK Skövdes läkare Mile Bergvall.

Det var i samband med matchen mot Sävehof förra veckan som Rex fick skadan, men det var först vid röntgen under tisdagen som det framgick hur allvarlig skadan var.

Rex Blom, som kom till IFK från Halden den här säsongen, har varit mycket framträdande och starkt bidragande till IFK:s fina matcher i höst. Han tycker givetvis att det är jobbigt att nu få stå utanför laget under lång tid framöver.

-Det här var ett riktigt surt besked. Det har ju gått så bra och varit så kul att spela med IFK i Handbollsligan, säger Rex.

Mile Bergvall understryker vikten av att båtbenet ska hållas helt still under läkeperioden. I nuläget är förhoppningen att operation inte ska vara nödvändig.

Axel Franzén – som liksom Rex har mittsex som position – är som bekant skadad sedan tidigare. IFK-läkaren kan berätta att Axel närmar sig comeback även om det inte är aktuellt i torsdagsmatchen mot Redbergslid.

Bengt Andersson