Thomas Forsberg målvaktscoach i IFK

2018-11-06, kl 10:24 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Thomas Forsberg målvaktscoach i IFK

Thomas ”Foppa” Forsberg blir målvaktscoach i IFK Skövde.

Målvaktsveteranen Thomas ”Foppa” Forsberg – med bland annat tre SM-guld i Sävehof och tre år som proffs i Danmark – har engagerats som målvaktscoach i IFK Skövde HK.

-Det här är ett väldigt bra förvärv för vårt målvaktsarbete i klubben framöver, säger sportchefen Ulf Nyström.

Thomas kommer att verka som coach och arbeta internt med IFK:s målvakter. Det blir även aktuellt att genomföra några särskilda målvaktsseminarier i Skövde.

Lång meritlista

Thomas har en lång meritlista bakom sig. Moderklubb  är IF Swithiod och han ar spelat för klubbar som BK Söder, Djurgårdens IF, Hammarby Handboll, de danska klubbarna Bjerringbro/Silkeborg och Viborg HK samt  fem år i IK Sävehof (bl a fyra omgångar Champions League-spel och tre SM-guld). Han avslutade sin aktiva karriär med tre år i Ricoh.

Thomas har två A-landskamper och drygt 50-tal matcher med  U- och J-landslagen. Han slutade spela för 2,5 år sedan, men har fortsatt varit aktiv inom handbollen. Först var det år som målvaktstränare i Ricoh och senare i Skuru i SHE. Han fungerar även som målvaktsutbildare inom förbundet och är engagerad i ett särskilt talangprojekt med ett antal lovande målvakter inom svensk damhandboll och med RIK:s Tobias Thulin.

Meningen är att ”Foppa” ska komma till Skövde en gång i månaden för att finslipa detaljer, men coachningen ska ske även på distans.

-Det känns jättekul och jag ser verkligen fram mot uppdraget, säger 38-åringen som bor kvar i Stockholm.

Uffe Nyström har bland annat tränat Thomas i början av hans karriär i klubbarna Söder och Djurgården.

-Thomas är fantastiskt duktig och kommer att tillföra oss mycket, säger IFK:s sportchef.

 Text: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström