Kristian Svensson förlänger ytterligare ett år

2018-11-27, kl 13:45 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Kristian Svensson förlänger ytterligare ett år

IFK Skövdes veteran och lagkapten Kristian Svensson har tecknat ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019-2020.

-Det känns skönt att redan nu ha detta klart. Då vet både föreningen och jag hur framtiden ser ut ett bra tag framöver, säger Kristian efter att ha signerat kontraktet tillsammans med klubbchef Niclas Börjesson.

37-årige Kristian är en av de allra största i IFK Skövde. Nyligen gjorde han sitt mål nummer 1 200 i liga- och slutspelssammanhang. Kan han spela i mötet med Alingsås på torsdag blir det nytt jubileum, nämligen match nummer 300 i IFK-tröjan.

Det var aldrig någon tvekan för ”Krille” att fortsätta.

-Efter några tuffa år både sportsligt och ekonomiskt har vi fått en nytändning och det känns fint att vara med på den resan. Med nya ledare och en del nya spelare har vi fått till en härlig stämning.

Kristian vill också passa på att tacka sin närmaste omgivning.

-Utan stödet från familjen och arbetsgivare hade detta inte varit möjligt.

 

Viktig ledargestalt

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström gläds åt att Kristian gjort klart för en fortsättning.

-”Krille” är oerhört viktig i vårt lagbygge. Han bidrar både offensivt och defensivt och är lika nyttig på träningarna som i matcher. Med den åldersstruktur vi nu har är det också viktigt att vi har några spelare med rutin och erfarenhet, säger Nyström.

Om Kristian kan spela mot Alingsås på torsdag är ännu oklart. En bristning i baksida lår har ställt till det i de senaste matcherna.

-Det är inget allvarligt men gränsfall om jag kan vara med denna vecka, säger Kristian.

Text: Bengt Andersson Foto: Marcus Dahl