Wille har ordet

2018-11-28, kl 5:00 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Wille har ordet

För andra gången den här säsongen kan vi hälsa spelare, ledare och publik från Alingsås välkomna till Arena Skövde. Sedan mötet i mitten av september har både Alingsås HK och IFK Skövde tagit gott om poäng och ligger nu båda på övre halvan av Handbollsligan med 17 poäng. IFK-tränaren Jonas Wille ser förstås fram mot en rafflande kamp i publikens smak.

 

– När ni mötte Alingsås i inledningen av serien bröts en lång rad av matcher mot Alingsås där IFK:s poängskörd varit låg. Kan ni ta med er något från 30-25 den gången?

– Som alltid är det viktigt att bryta barriärer. När det var många år sedan IFK slog Alingsås så var det viktigt att bryta den trenden. Det gör att spelarna tror på att det är möjligt att vinna igen.

 

– Alingsås är ju sedan många år ett lag som tillhör toppen av ligan. Vad ser du som lagets styrka i första hand?

– Alingsås har ett solitt försvarsspel och har ett gott inarbetat spelkoncept över flera år där bland annat kontringsspelet dyrkas. Lägg dessutom till en spets i Felix Claar.

 

Senast imponerade Alingsås väldigt mycket . Att besegra svenska mästarna från Kristianstad med tio bollar är något svenska lag inte klarat på länge. Allt från målvakten Gustav Skagerlind med 50 i räddningsprocent till Erik Andreasson imponerade stort. Antar också att AHK är laddat för revansch efter senaste mötet här i Skövde. Hur ska ni möta det?

– Som vanligt försöker vi att studera hur motståndaren spelar i de olika faserna. Sedan blir vi eniga om vad vi ska prioritera i vårt koncept utifrån den analysen. Om motståndaren är revanschsugen eller inte har ingen inverkan på vår strategi eller förberedelse.

 

-Du pratar ofta om vad moralen betyder. Senast räddades en poäng mot IFK Ystad i slutsekunderna. Vad betyder en sådan avslutning på den matchen när det är ny fight?

– Det ger bra självförtroende att få bekräftat gång på gång att vi är ett lag som aldrig ger oss. Poängen vi fick med oss kan också visa sig bli viktig i slutet när det gäller tabellplacering.

 

-Skador tillhör sporten och på senare tid har IFK drabbats. Hur förbereder ni när det in i det sista inför match inte är givet vilket manskap man kan ställa på benen?

– Vi ägnar lite mer tid än vanligt åt att drilla nya konstellationer. Annars så förbereder vi oss helt som normalt. Nya spelare går in i roller som skadade har haft.

 

-Sex raka hemmavinster och ökade publiksiffror hela hösten. Hur trivs du i din nya hemmamiljö?

– Jag tycker att det var väldigt motiverade att vara med i en klubb i framgång och med så stort intresse.

 

Bengt Andersson