Wille har ordet

2018-12-03, kl 21:04 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Wille har ordet

Det är dags för IFK Skövde att för andra gången den här säsongen ta sig an Eskilstuna Guif. Nu handlar det om match i nya Stiga Sports Arena onsdag klockan 19.00. Guifs sponsorer bjuder på fri entré och intresset för matchen är stort. Vi känner IFK-tränaren Jonas Wille på pulsen inför detta möte.

 

– Det är alltså att vänta storpublik i Eskilstuna. Är det något som inspirerar även om de flesta åskådarna kommer att hålla på era motståndare…

– Ja, det tror jag, trots att det inte är oss de först och främst hejar på. Bra stämning i hallen gör även oss inspirerade.

 

– När ni möttes i Skövde i början av oktober blev det en seger med tolv måls marginal (31-19). Antar att ni är beredda på betydligt svårare match den här gången.

– Ja, det blir det garanterat. GUIF presterade bra senast mot Sävehof och visade kvalitet. Robin Dickfors Andersson ser också ut att ha hittat formen igen.

 

Eskilstuna Guif har haft en säsong med lite blandade resultat så här långt. Själva säger spelare och ledare att dom börjat hitta rätt och senast var det ju väldigt nära med poäng mot Sävehof borta. Är det något särskilt man måste se upp med när Guif står för motståndet?

– GUIF har många små, snabba spelare som är bra i det offensiva man-mot-man-spelet. Vi måste ha en tydlig strategi för hur vi förhåller oss till den typen av spel.

 

-Ni åker förstås iväg med starkt självförtroende. Senast var det ju festligt värre med en åttamålsvinst mot Alingsås. Hur har det sett ut efter förra torsdagens kamp?

– Vi har haft helt ”normala” träningar. Bra stämning i laget och fokus på arbetsuppgiften.

 

-December månad innebär ett tätt och tufft spelprogram. Har ni någon särskild målsättning innan VM-uppehållet i början av nästa år?

– Vi har inte pratat om någon speciell målsättning fram till jul. Vi har bara pratat om att vi har en målsättning om att nå slutspel. Vi fortsätter som vanlig att jobba med, och utveckla, vårt eget koncept parallellt med att förbereda oss på respektive motståndares spel.

 

-Nästa gång är det fri entré i Arena Skövde då Lugi kommer på besök söndag klockan 16.00. Känns det extra viktigt att göra bra ifrån sig på onsdag så att storpubliken kommer tillbaka?

-Vi är väldigt glada att det kommer så mycket folk och tittar på oss i Arenan. Det betyder väldigt mycket för oss och för klubben. Men jag har inget fokus på att vi måste prestera för att publiken ska komma tillbaka. Jag hoppas att publiken fortsätter komma så länge vi gör vårt bästa och visar en positiv energi och entusiasm.

 

Text Bengt Andersson/Anna Dahl

Foto Viktor Ljungström