Storförlust mot taggat Eskilstuna Guif

2018-12-05, kl 21:26 | Dela på facebook Dela på twitter | Kategori: Senior | Kommentarer inaktiverade för Storförlust mot taggat Eskilstuna Guif

IFK Skövde var chanslöst vid bortamötet på onsdagskvällen där Eskilstuna Guif vann övertygande med 31-23(18-12). Det var IFK:s femte förlust på bortaplan för säsongen. Ett haltande försvarsspel  fällde IFK, där det hela matchen igenom var oerhört svårt att få träff på det snabbfotade och aggressivt spelande hemmalaget.

I 20 minuter under första halvlek höll ändå IFK någorlunda jämna steg med Guif . Under de sista fem minuterna före paus drog hemmalaget ifrån till en säker ledning med sex bollar i halvtid.

Herdeiro Lucau i hemmamålet hade gott stöd av sitt försvar och IFK fick kämpa för varje mål, inte minst när det vanligtvis så framgångsrika kontringsspelet stoppades effektivt. Marcus Holmén i Skövdemålet hade en svår uppgift när det såg glest och idéfattigt ut i försvaret.

Guif tilldömdes sju straffar som Fredrik Gustavsson satte säkert i mål, och IFK noterades för fem utvisningar där laget vid ett tillfälle bara hade fyra spelare på banan.

Skövdetränaren Jonas Wille prövade olika konstellationer av det lag som fanns till förfogande, men någon avsevärd förändring åstadkoms aldrig. Kristian Svensson, med en bristning i låret, fanns med på bänken men kom aldrig till spel. Dessutom var inlånade norske försvarsbjässen Bård Egil Tobiassen sjuk. Adam Samuelsson och Axel Franzén fick ett tufft lass att dra när hemmalaget tryckte på och lyckades gång på gång hitta luckor framför målet.

Guifs målvakt Herderio Lucau hade en stor kväll inför 3 401 personer vid en match med fri entré. Hans 41 procent målvaktsräddningar stoppade många fina Skövdelägen. Även Marcus Holmén i Skövdemålet gjorde sitt och kom upp i 42 i räddningsprocent men hade det svårt när det inte stämde framför honom.

Målvakten i hemmalaget fick priset som bäste spelare och för IFK var det Jack Thulin som med sina åtta mål fick motsvarande utmärkelse.

Målgörare Eskilstuna Guif: Fredrik Gustavsson 9 (7 straffar), Emil Andersson 7, Daniel Ekman 4, Rickard Åkerman 3, Robin Andersson Dickfors 3, Simon Sonesten 2, Jesper Lindgren 2, Marcus Ekman 1.

Målgörare IFK Skövde: Jack Thurin 8, Richard Hanisch 6, Adam Samuelsson 4, Matias Helt Jepson 2, Axel Franzén 2, Christopher Hedberg 1.

Text: Annika Andersson Foto: HP Wille