Ny i IFK-truppen 3: Dan Beck-Hansen

Inför den nya säsongen har tre nya spelare anslutit till IFK Skövde HK. Vi ställde fem frågor till dem och här är svaret från 29-årige försvarsspelaren Dan Beck-Hansen som närmast kommer från Nordsjaelland Håndbold i den danska ligan.

Varför spelar du i IFK Skövde nästa säsong?
-Det kom väldigt lämpligt att få den här chansen. Mitt kontrakt gick ut med Nordsjaelland och min sambo var klar med sin utbildning. Det handlade om att flytta hem till Jylland eller göra en satsning utomlands och då verkade Skövde väldigt spännande

Vad har du för förväntningar på säsongen?
-Jag hoppas att vi ska få till ett spel som kan ge oss möjligheter att kämpa i serietoppen. Det jag såg av IFK Skövde förra säsongen verkade mycket lovande. Att få spela inför en stor hemmapublik ska också bli mycket spännande. Det är jag inte precis bortskämd med, men stämningen här i Arenan var ju fantastisk det jag såg i slutspelet.

Vilken är din största styrka som handbollsspelare?
-Storleken har jag förstås nytta av. Att vara över två meter är ju ingen nackdel i dagens handboll. Jag gillar att spela både framåt och bakåt och det hoppas jag förstås få göra här också.

Vad vet du om den svenska handbollsligan?
Inte så väldigt mycket. Tack vare C-more kunde jag kolla en del matcher i slutspelet och kunde konstatera att det finns en del riktigt bra lag. Tror väl annars att toppen i den danska ligan håller något högre klass än den svenska.

Vad gör du när du inte spelar handboll?
-Vi kom hit till Skövde för några veckor sedan och nu håller jag och min sambo Karina Mellgaard och vår lille son Malte på att etablera oss i sta´n. Jag hoppas också att få ett jobb där jag kan få glädje att mitt yrke som snickare. Det är något på gång, men alla detaljer är inte riktigt klara ännu.

Bengt Andersson

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com