Jonas Wille till danska Mors-Thy

Det är nu officiellt att IFK Skövdetränaren Jonas Wille kommer att träna det danska ligalaget Mors-Thy Håndbold från och med säsongen 2020-21. Detta offentliggjordes vid en presskonferens i Thy på onsdagen.

Jonas har som bekant tidigare varit tränare i Danmark då han ledde HC Midtjylland – en klubb som gick i konkurs.

-Den danska ligan värderas som tredjebäst i världen och är klart attraktiv för mig, säger Jonas i ett pressmeddelande och fortsätter:

-Mors Thy Håndbold har varit tidig i kontakterna och jag känner det som en solid klubb med trygg ekonomi. Min motivation är stor och jag känner att Mors-Thy och jag har samma värderingar.

-Först kommer jag dock att koncentrera mig 100-procentigt på att säsongen 2019-20 i IFK Skövde ska bli riktigt bra.

Kval förra säsongen

Mors-Thy fick förra säsongen kvala sig kvar i den högsta danska ligan. Starten i seriespelet den här hösten har varit lite trevande, men i förra veckan kom den andra segern av fem spelade matcher då Skjern besegrades.

Det har varit klart sedan tidigare att lagets nuvarande tränare Søren Hansen lämnar klubben efter det pågående spelåret.

I en försäsongsmatch möttes IFK Skövde och Mors-Try Håndbold där danskarna vann med 25-20.

Fotnot: Klubben Mors-Thy Håndbold kommer från Nykøbing Mors och Thisted. Nykøbing Mors en dansk småstad på östra sidan av ön Mors, belägen i Limfjorden på norra Jylland.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström