Annelie i Japan med damlandslaget

Hon har varit med om tre VM, fyra EM och ett OS. Nu väntar den femte VM-turneringen för IFK Skövdes fysioterapeut Annelie Hallqvist på plats i Fukouka i Japan. Där arbetar hon med det svenska damlandslaget inför helgens EM-premiär.

Annelie har fått resa världen över med damlandslaget som hon började arbeta med redan 1994, först med U-landslaget men sedan 1996 med A-landslaget. Annelie tillhör landslagets ledarstab. Där finns en läkare, två fysioterapeuter, en idrottspsykologisk rådgivare samt förbundskapten, assisterande förbundskapten och en huvudledare och en materialansvarig.

Så här dagarna innan VM-turneringen startar arbetar Annelie med bedömningar, rehab och behandlingar av landslagsspelarna. Hon håller också i delar av fysträningen och uppvärmningen för gruppen eller enskilda spelare.

Målvakten Jessica Ryde får behandling av Annelie Hallqvist.

Mellan de aktiva passen har det också funnits tid att besöka ett tempelområde och centrala Fukouka. Annelie har inte tidigare varit i Japan men är mycket positiv till vad hon hittills sett.

-Japanerna är mycket artiga och noggranna och allt är mycket välorganiserat här. Det är rent och snyggt överallt och det gäller även hallen i Fukuoka City Sports Arena där vi tränar. Ett så rent golv och ren hall har vi sällan sett, berättar hon.

På frågan om vilka förväntningar Annelie har på det svenska laget visar hon på den inställning som inte bara hon, utan hela truppen har, inför det väntade mästerskapet:

-Målet är att vinna varje match, säger hon och tillägger att man vill gå vidare från gruppen med så många poäng som möjligt. I mellanrundan blir förutsättningarna nya och där påverkas fortsättningen av hur det gått för övriga lag.

Text: Annika Andersson

På den övre bilden ses delar av landslaget fr v Hanna Blomstrand, Anna Lagerqvist, Olivia Mellegård, Johanna Forsberg, Linn Blohm samt Annelie och Mathilda Lundström.